DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A McLarené a jövő Ayrton Sennája?

Zak Brown, a wokingi istálló újdonsült vezetője úgy gondolja, hogy Stoffel Vandoorne van olyan nagy tehetség, mint Ayrton Senna, Michael Schumacher vagy épp Lewis Hamilton.

A Ron Dennist váltó üzletember nemrég arról beszélt, milyen nehéz lesz a dolga a csapatnak, ha a következő évre meg szeretné tartani Fernando Alonsót. Az amerikai ex-versenyzőről kiderült, hogy nemcsak a kétszeres világbajnokot tartja kiváló pilótának, hanem a spanyol újonct csapattársát, Stoffel Vandoorne-t is.

A fiatal belga kétségkívül megvillogtatta 2016-ban Bahreinben tehetségét, amikor a debütáló versenyén az első tízbe kormányozta a McLarent Alonso helyetteseként. Talán éppen ez nyűgözte le Brownt, aki a jövőben az F1 legnagyobb alakjai közé, és a potenciális bajnokok közé sorolja Vandoorne-t.

 vandoorne-alonso-suzuka-2016



A McLaren vezére szerencsésnek érzi magát a jelenlegi versenyzőpárosával: „Alonsóval és Stoffellel egyértelműen élversenyzőink vannak. Vandoorne is a legjobbak közé tartozhat. Én Stoffelt egy lapon említeném Michael Schumacherrel, Lewis Hamiltonnal vagy Ayrton Sennával.”

Brown szerint a belga idén még hibázhat, de gyorsan fel fogja venni az F1 tempóját: „Stoffel és Fernando nagyszerű csapatot fognak alkotni együtt. Vandoorne egy hihetetlen versenyző, a jövő világbajnoka lehet! Talán még el fogja követni a kezdők hibáit, de hiszem, hogy nagyon gyorsan fog tanulni.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: