DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Webber a Williamsnek: Hagyjátok Massát pihenni!

Egyre több helyről erősítik meg, hogy a brazil pilóta visszatérhet az F1-be Valtteri Bottas helyén, korábbi ausztrál kollégája viszont azt tanácsolja a grove-iaknak, hagyják békén a brazilt.

Noha a Mercedes 2017-re halasztotta Nico Rosberg utódjának bejelentését, egyre biztosabbá válik, hogy Valtteri Bottas foglalhatja el helyét a világbajnok autójában. Így a Williamsnél üresedne meg egy ülés, és hiába nyilatkozott úgy nemrég Pat Symonds, a gárda technikai igazgatója, hogy a finn kulcsszerepet játszhat a gárda következő szezonjában, a helyettes csapatvezető Claire Williams is hajlandó lenne elengedni őt. Feltéve, ha tapasztalt pilótát tudna találni helyére, és itt jön képbe az épp családjával vakációzó Felipe Massa.

A brazil éppen csak visszavonult, több forrás tudni véli, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytat a visszatérésről, sőt, azt is híresztelik, hogy a Willams öt millió fontnak megfelelő összeget is hajlandó lenne fizetni neki, ha még egy évre csatasorba állna. Minderről másképp vélekedik az F1-től 2013 végén búcsúzó, versenyzői karrierjére pedig idén pontot tevő Mark Webber Twitterén, aki szerint nem kellene Massát döntése megmásítására buzdítani – persze kérdés, hogy ez a döntés a sajátja volt-e, avagy a Williams vonultatta vissza szezon közben.

Bottas a Mercedeshez, huh.
Williams, hagyjátok pihenni Felipe Massát, nagyszerű karrierje volt.
Inkább keressetek egy LMP1-es sztárt. Hartley, Buemi és di Grassi éhes, gyakorlatias és gyors.

Az ausztrál expilóta szerint volt LMP1-es csapattársa, Brendon Hartley (aki a Red Bull és a Toro Rosso tartalékja volt évekkel ezelőtt, 2012-ben pedig a Mercedesszel is tesztelt) remek választás lenne, akárcsak Toyota menője, a nyáron Formula-E bajnoki címet szerző Sebastian Buemi, valamint a jövőre csak az elektromos bajnokságra koncentráló Lucas di Grassi. Utóbbi kettő összesen 73 F1-es futamon állt rajthoz, pontot csak a svájci szerzett, 29-et három szezon alatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: