DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Massa a visszatérésről tárgyal a Williamsszel

Váratlan dominóhatást válthat ki a Mercedes pilótakeresése, ha a francia sajtóban megjelent hír igaz: Valtteri Bottas mehet Hamilton mellé, a helyére pedig a (mégsem) visszavonult Felipe Massa érkezne, mivel a Williams tapasztalt versenyzőt akar.

Felipe Massa még szeptemberben jelentette be távozását a Formula-1-ből, és méltóképp el is búcsúzott a szériától: most azonban elképzelhető, hogy mindez felborul. A Mercedes a hírek szerint Valtteri Bottast szemelte ki magának 2017-re, akit azonban szerződés köt a Williamshez. A konstruktőri bajnokcsapat felajánlotta növendékét, Pascal Wehrleint a finn helyére, a Williams azonban nem akar az újonc Lance Stroll mellé egy másik tapasztalatlan versenyzőt igazolni.



A megoldás Bottas eddigi csapattársa, a 35 éves Felipe Massa lehet, aki megmásíthatja a döntést a visszavonulásról. Erről számolt be a francia L’Equipe lap, amely „előrehaladott állapotban levő” tárgyalásokról ír a Williams és a velük három szezont töltő versenyző között.

Ha a grove-i csapat elengedné Bottast, a Mercedes által szállított motorok árából is számottevő kedvezményt kapna. A német márka először 10 millió euró engedményt ajánlott fel, de ezt a Williams nem fogadta el. A csapat sem a versenyzőkkel, sem a vezetőséggel kapcsolatos híreket nem hajlandó kommentálni: ugyanis műszaki fronton is komoly változás érkezhet, állítólag elfogadta felkérésüket a Mercedes eddigi technikai főnöke, Paddy Lowe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: