DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Ezt mondja a Williams a Bottas-pletykáról

A grove-i csapat a találgatások középpontjává vált a napokban: a sajtóhírek szerint a Mercedes az ő versenyzőjüket vinné, ők viszont a Mercedes műszaki főnökére csaptak le.

Vasárnap este reppent fel a sajtó tudomására jutott információ, hogy a Mercedes első számú jelöltje Nico Rosberg utódjaként Valtteri Bottas. A német gyártó már ajánlatot is tett a szerződéssel rendelkező pilótáért egy 10 millió eurós motorkedvezmény formájában, a Williams azonban ezt nem fogadta el, és nem akarják a Bottasért cserébe felkínált Pascal Wehrleint sem. A feltételezések szerint a Mercedes rövidesen újabb ajánlattal áll elő.

Az Autosport lap megkereste a Williamst is, és a szóbeszéd valóságtartalmáról kérdezték. A csapat szóvivője csak egy rövid, elutasító választ adott: „Már bejelentettük 2017-es versenyzőinket Valtteri és Lance (Stroll) személyében, ezért nincs hozzáfűznivalónk semmi máshoz” – felelte.



A Williams zárkózott kedvében volt, az Autosport ugyanis egy másik átszerződési pletykáról is kérdezte – azt beszélik, hogy a Mercedes műszaki főnöke, Paddy Lowe elfogadta a Williams ajánlatát, és segíthet az egykori bajnokcsapatnak visszajutni az élmezőnybe. Itt nincs szó arról, hogy a két csapatnak egyezkednie kellene, Lowe szerződése ugyanis az év végén lejár, így szabadon munkába állhat máshol. Egyébként a hírek szerint James Allison, a Ferrari korábbi szakembere már meg is egyezett a Mercedesszel, hogy elfoglalja Lowe helyét. Allison szeretne egy angliai székhelyű csapatnál elhelyezkedni, a Williams és Renault ajánlatát azonban visszautasította, a Red Bull pedig nem akarja alkalmazni.

„Ez csak spekuláció, ezért nem szeretnénk kommentálni” – mondta Paddy Lowe-ról a Williams.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: