DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Sajtó: Őt akarja megszerezni a Mercedes

A hírek szerint 10 millió eurót ajánlott fel partnercsapatának a Mercedes, ők azonban ennyiért nem engedik el versenyzőjüket, hiába alkalmazhatnák helyette Pascal Wehrleint, akit Wolffék nem akarnak.

A BBC Sport tudomására jutott, ki a Nico Rosberg utódját kereső Mercedes első számú jelöltje. Nem egy másik világbajnokot akarnak Fernando Alonso személyében, és nem is Pascal Wehrleint léptetnék elő: értesüléseik szerint Valtteri Bottas a csapat favoritja, akiért ajánlatot is tettek a Williamsnek, a grove-i istálló azonban elutasította őket.

A lap értesülése szerint a Williams motorját beszállító Mercedes kedvezményeket adna a Williamsnek, ha elengednék a szerződéssel rendelkező 27 éves Bottast: Toto Wolff, aki egyébként a finn mendzsere, felkínálta, hogy körülbelül 10 millió euróval csökkentenék az erőforrás árát, ami a teljes összeg majdnem fele. A „gyorsnak, megbízhatónak és stabil pontszerzőnek” tartott Bottas helyére Pascal Wehrleint is felajánlották, akit azért nem akarnak Lewis Hamilton mellé ültetni, mert meggyőződésük, hogy nem elég tapasztalt.



A Williamsnek azonban több okból sem kell Wehrlein. A csapatnak újonca, Lance Stroll mellett szüksége lenne egy rutinos, irányt mutató versenyzőre. A német pilótát ehhez ők is tapasztalatlannak tartják, márpedig nem akarják megkockáztatni, hogy egy kipróbálatlan páros szereplése rányomja bélyegét a konstruktőri bajnokságra, és elessenek az ezért járó komoly pénzdíjaktól. A másik, kevésbé fontos ok szponzori: egy 18 és 22 éves versenyző nem megfelelő nagykövetei annak a csapatnak, melyet alkoholmárka szponzorál.

A BBC szerint a Williams ülésére esélyes lehet Felipe Nasr, a csapat korábbi tesztpilótája – habár ő sem sokkal idősebb Wehrleinnél –, a Mercedes pedig vészmegoldásként Carlos Sainzt alkalmazhatja. A Toro Rossónál versenyző spanyolt állítólag elengedné szerződéséből a Red Bull, ha a Mercedesnél vezethetne. A német márka eddigi megbeszélései során azonban nem merült fel komoly lehetőségként Sainz neve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: