DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ötmilliós ajánlatot tett Massáért a Williams?

Egyre több jel mutat abba az irányba, hogy a brazil pilóta mégsem vonul vissza az F1-ből: a hírek szerint a grove-i istálló komoly pénzösszeggel próbálja meggyőzni, hogy mégis maradjon náluk.

Alaposan felkavarta az állóvizet Nico Rosberg december eleji bejelentése, miszerint azonnali hatállyal visszavonul a Formula-1-ből. A hír néhány nappal azután rázta meg a száguldó cirkusz világát, hogy a német Abu Dhabiban megszerezte pályafutása első világbajnoki címét, s még saját istállóját, a Mercedest is váratlanul érte ez a lépés.

Azóta természetesen az a legforróbb téma a paddockban, hogy vajon ki lesz jövőre Lewis Hamilton csapattársa. Az eltelt bő két hét alatt számos verzió látott napvilágot, kezdve a kézenfekvő választásnak tűnő Pascal Wehrlein előléptetésével egészen a McLaren-Hondánál sínylődő Fernando Alonso átcsábításáig.

massa-2016-dppi



Bár a Mercedes már megerősítette, hogy csak a jövő év elején közölnek bármit is Rosberg utódjával kapcsolatban, természetesen folyamatosak a találgatások. Most a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy Valtteri Bottas átigazol a Williamstől, a grove-i alakulat azonban csak akkor hajlandó elengedni a finnt, ha a helyére egy rutinos pilótát tudnak. Ennek kapcsán pedig felmerült a visszavonulását néhány hónapja bejelentő Felipe Massa neve is, sőt Claire Williams őt hozta fel lehetséges opcióként.

A brazil Grande Premio azt állítja, Massa már konkrét ajánlatot is kapott a csapattól: állítólag 5 millió fontos szerződéssel próbálják rábírni a maradásra. A pályafutása során 11 győzelmet szerző pilóta a minap egy sokat sejtető üzenetben jelezte, hogy valamin nagyon gondolkodik, így egyre több jel utal arra, hogy valóban ő lehet a megoldás az eligazoló Bottas helyére. Massa rutinjára már csak azért is szükség van, mert 2017-ben az újonc Lance Stroll lesz az egyik pilótájuk, s a hírek szerint a főszponzor Martini sem örülne két fiatal versenyzőnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: