DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Ocon álma nem a Mercedes, hanem a Ferrari

A Manor F1-es pilótája elárulta, hogy kiskora óta a Ferrarihoz szeretne kerülni és nem tagadja: az az álma, hogy a Scuderiánál vezessen később. Igaz, egyelőre a lényeg, hogy ne hibázzon.

Esteban Ocon két Formula-1-es hétvégén van túl pilótaként, a Manor versenyzője folyamatosan ismerkedik a környezettel. A 19 éves francia a Mercedes támogatását élvezi és Toto Wolffék szárnyai alatt jutott el a királykategóriába, ám nem tagadja: később nagy dolog lenne számára, ha egy Ferrarit vezethetne.

ocon-2016-monza



"Remélem, hogy egyszer csatlakozhatok hozzájuk. Őszintén szólva, mindig is ez volt az álmom..." - mondta Ocon a Canal Plusnak az Olasz Nagydíj idején. "Azóta, amióta csak kiskoromban volt egy Schumacher-sapkám és egy Ferrari-öltözékem. Amikor megnyertem az első bajnokságomat Franciaországban, ferraris versenyszerelésben voltam" - árulta el.

Ocon egyébként már ülhetett a maranellói Formula-1-es istálló autójába, hiszen a Scuderia két éve lehetőséget adott neki erre - akkor nyerte meg az európai F3-as bajnokságot. "Egyértelműen az az álmom, hogy a Ferrarinál vezessek majd egy nap. Ott aztán igazán érezheted a történelmet."

"Nehéz beszállni tizenkét futam után és az a nagyon fontos, hogy ne kövessek el hibákat" - mondta a debütálásáról a francia, aki az F3-ban Max Verstappent is megverte és szerinte ő egyértelműen a tehetsége miatt került a Formula-1-be. "Sok pilóta érkezik azért, mert fizet, de emellett mindegyikük nagyon jó is, mert másképp nem működne a dolog. Vannak olyanok, mint én, akik nem fizetnek a helyért, illetve vannak olyanok is, mint Stoffel, akik nagyon-nagyon jók."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: