DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso: Nem tartunk ott, ahol szeretnénk

A spanyol F1-es pilóta szerint továbbra is lóerőhiányban szenvednek és bár javultak néhány dologban, nem tartanak ott, ahol szeretnének - azt viszont leszögezte, hogy valós képet csak Melbourne-ben kaphatunk.

Bár az első heti nehézségek után a második barcelonai teszten már sokkal jobban szerepelt a McLaren és Jenson Button szerint az elmúlt 14 hónap legnagyobb javulását produkálták, a csapat másik pilótája, Fernando Alonso azért nem repesett az örömtől az autó teljesítménye miatt.

"Még mindig lóerőhiányban szenvedünk" - jelentette ki egyértelműen a kétszeres világbajnok az AS-nek. "Az előszezon nagyon rövid volt, remélhetőleg ki tudjuk majd aknázni a potenciált a bajnokság folyamán. Nem szabad elfelejtenünk, hogy tavaly tizenkét motort használtunk el és lehetetlen arra gondolni, hogy ezt most megismételjük" - utalt vissza az előző, viszontagságokkal teletűzdelt szezonra Alonso.

Alonso_1



Összességében nem tűnik rossznak az autó, de igazán nem is elégedett a spanyol versenyző. "Javultunk néhány dologban és néhány fejlesztés még érkezik majd, úgyhogy egyelőre nehéz felmérni a helyzetet, de egy kicsit le vagyunk maradva ahhoz képest, ahol szeretnénk tartani."

Alonso szerint egyébként a Mercedes és a Ferrari mögötti erősorrendet nagyon nehéz egyelőre pontosan belőni, nagy lehet a kavarodás a mezőny többi részében. "Majd amikor ott leszünk Ausztráliában, mindenki a pályán lesz ugyanabban az időben, ugyanolyan gumikon és ugyanolyan üzemanyag-szinttel, akkor majd meglátjuk, hogy 17.-ek vagyunk, 11.-ek vagy 5.-ek és onnantól lehet jósolgatni a szezont illetően" - válaszolt egyértelműen az erősorrendet firtató kérdésre.

A Renault motorfőnöke, Remi Taffin is egyetértett vele abban, hogy egyelőre elég homályosak az erőviszonyok. "Az adatokból és abból, amit a pályán láttunk eddig, úgy tűnik, hogy mi javultunk fél másodpercet körönként tavalyhoz képest. A Honda viszont egyelőre egy rejtély számunkra" - fogalmazott.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: