DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen: Több szerencsét érdemel a Ferrari

A maranellói alakulat finn versenyzője úgy véli, hiába dolgoznak megfelelően hétvégéről hétvégére, szerencsére is szükségük van ahhoz, hogy ennek megfelelő eredményeket szerezhessenek az F1-ben.

A Ferrari a 2015-ös évad nagy részében egyértelműen a második számú erőt képviseli a Formula-1-ben, ám nem egy alkalommal csak a balszerencse fosztotta meg őket attól, hogy még erősebb teljesítményt nyújtsanak. A jubileumi, 30. Magyar Nagydíjon épp egy kettős győzelem felé száguldottak, amikor Kimi Raikkönen autója meghibásodott, míg a legutóbbi, belgiumi hétvégén szombaton ismét a finn pilótára csapott le az ördöge, míg Sebastian Vettel a vasárnapi futam utolsó előtti körében kapott defektet, elvesztve ezzel egy dobogós helyezést.

Raikkönen, akit a műszaki problémák jelentős része sújtott eddig idén, úgy gondolja, csapatának szerencsére is szüksége lenne ahhoz, hogy a képességeiknek és a befektetett munkájuknak megfelelő eredményeket érjenek el:

Raikkönen_Spa_Ferrari



„Folyamatosan próbálkozunk, és remélhetőleg a szerencse is jobban mellénk áll” – nyilatkozta a Ferrari máig utolsó világbajnoka, akit az autosport.com idéz. „Megfelelően dolgozunk, csak az eredmények nem társulnak hozzá. Ez csalódást keltő – nem csak nekem, hanem a csapatnak is. Két problémánk adódott, s mindkettő eléggé rosszul érintette az autóinkat. Pénteken még úgy nézett ki, rendben vagyunk, de a végeredmények sokkal rosszabb képet mutatnak.”

A Scuderiával a Belga Nagydíj előtt szerződést hosszabbító pilóta beszélt a Ferrari hazai versenyéről is, amelyen azonban Maurizio Arrivabene csapatfőnökhöz hasonlóan nem számít csodára, köszönhetően annak, hogy a monzai pálya karakterisztikája több elemében emlékezetet a spái aszfaltcsíkra: „Ha megnézzük az időmérőt, láthatjuk, hogy a legtöbb autót Mercedes-motor hajtotta a legjobb tízben, szóval szerintem van némi előnyük az ilyen jellegű pályákon” – magyarázta Raikkönen a belgiumi kvalifikáció eredményeire utalva. „Remélem, hogy erősebb hétvégénk lesz a hazai nagydíjunkon, de ismét sok lesz az egyenes. Nem lesz könnyű felvenni a harcot a többiek ellen, de mi is hozunk néhány újdonságot, amelyek remélhetőleg lehetővé teszik, hogy harcban legyünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: