DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Imolában gyakorolta az új rajtokat Verstappen

A fiatal holland pilóta ráadásul tette ezt a Toro Rossóval, ám teljesen szabályosan: a csapat filmforgatási lehetőségét használta ki. Spától fogva változnak a startra vonatkozó szabályok.

A csapatoknak lehetőségük van arra, hogy minden szezonban két napot tölthessenek a pályán szigorú szabályokat betartva filmforgatási lehetőségként. A Toro Rosso a második alkalmat használta ki Imolában, ahol a volán mögött Max Verstappen ült. A motorsport.com információi szerint a fiatal holland napja nagy részét rajtok gyakorlásával töltötte a bokszutcában, ezzel is készülve a Belga Nagydíjon érkező szigorításra.



A Formula-1 Stratégiai Csoportja a hónap elején hagyta jóvá a szabálymódosítást, amelytől azt várják, hogy előtérbe helyezi a versenyzői tudást. Spától kezdődően a csapatok nem adhatnak utasításokat az autó beállításait illetően a felvezető körön, valamint a kuplung fogási pontja sem módosítható, miután a versenyző elhagyta a bokszutcát.

A motorsport.com szintén beszámolt arról, hogy a Toro Rosso megtalálta Carlos Sainz hungaroringi kiesésének pontos okát. A kiálláshoz a turbórendszer nyomásának csökkenése vezetett, melyet egy eltörött szorítóbilincs okozott. Sainz sorozatban harmadszor esett ki, a világbajnokságban Monaco óta változatlanul 9 ponttal rendelkezik, miközben Max Verstappen már 22-re növelte egységei számát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: