DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Raikkönennek kihívója akadt aranyköpésekben?

Jó szokásához híven az ESPNF1.com az F1-es Magyar Nagydíjról is összegyűjtötte a legjobb csapatrádiós üzeneteket. Ezúttal nemcsak Kimi Raikkönen sziporkázott, Danyiil Kvjat is kitett magáért.

1. A Red Bull fiatal orosz titánja, aki a Hungaroringen megszerezte pályafutása első F1-es dobogós helyezését, alábbi klasszikusával alighanem az év legnagyobb beszólása címre is joggal pályázhat majd:

Red Bull: „Ericsson van előtted. Elméletileg el kéne engednie téged.”

Kvjat: „Igen, de ő nem túl kedves srác.”

Ez ült.



2. A Mercedes kitartó üzeneteinek hála, amelyekkel a verseny első szakaszában gyorsabb tempóra próbálták ösztökélni pilótájuk, arra a kérdésre is választ kaptunk, ki lehet-e hozni a sodrából óhajtó mondatok megfogalmazásával Nico Rosberget. Nos, a válasz, úgy tűnik, igen!

Rosberg: „Ne mondjátok ezt még egyszer, ne mondjátok többet, igyekszem!”

3. Sergio Perez még mindig meg tudott lepődni azon, hogy Pastor Maldonado kilökte őt. Vagy csak nem látta, hogy ő volt az? Mit nem ért?

Perez: „Mit csinál? Hagytam neki elég helyet!”

4. Pastor Maldonado a Magyar Nagydíjon ráhajtott egy új rekordra, és nem kevesebb mint négy büntetést érdemelt ki vétségeivel a versenybíráktól. Miután a második büntetésről tudomást szerzett csapatától, fokozta a szurkolók nevetését azzal, hogy nem értette, miért büntetik éppen őt már megint.

Maldonado: „Na ne már, ez őrület!”

5. Kimi Raikkönen nem kiabált, nem csapkodott, miután elbukta a dobogót az MGU-K meghibásodása miatt, de ez a halk szavú irónia mindent vitt!

Raikkönen: „Jobb már nem is lehetne…”

6. Lewis Hamilton kis túlzással több hibát vétett a Magyar Nagydíj, mint a 2015-ös szezon addigi kilenc futamán összesen. A brit már menet közben hamut szórt a fejére, és a Ricciardóval történt ütközés után megkövette csapatát.

Hamilton: „Sajnálom, srácok, nagyon sajnálom.”

7. A verseny legmeghatóbb rádióüzenetét Sebastian Vettel küldte csapatának, a Ferrarinak a leintés utáni pillanatokban, Jules Bianchinak ajánlva a győzelmét.

Vettel: „Forza Ferrari és köszönjük, Jules – ez a győzelem érted volt. Mindig a szívünkben leszel. Tudjuk, hogy előbb vagy utóbb Jules ebben a csapatban versenyzett volna. Köszönöm, srácok.”

8. Ugyanígy a Red Bull és Danyiil Kvjat gondolatai is Jules Bianchi körül forogtak a leintés utáni pillanatokban.

Red Bull: „Szép munka, Dany! Ez az a fajta verseny volt, ami Bianchinak nagyon tetszett volna, ezért biztos vagyok benne, hogy gondolni fogsz rá.”

Kvjat: „Igen, abszolút. Ezt Jules-ért és a családjáért.”

9. Szerintetek Max Verstappen el akarta hinni, hogy alig 17 éves korában a 4. helyen zárta élete első F1-es Magyar Nagydíját? Szerintünk nem! 

Verstappen: „Hihetetlen! Erre aztán egyáltalán nem számítottam – hihetetlen!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: