DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Rossi tárgyal a Haas csapattal?

Még mindig csak tippelni lehet arra, kik lesznek a jövőre érkező új F1-es alakulat versenyzői. A GP2-es amerikai, Alexander Rossi utalt rá, hogy egyezkedik az észak-karolinai istállóval.

A Haas szeptemberre ígérte versenyzői párosának bejelentését, és eddig tartja is magát a szavához: semmiféle információ nem érkezett irányukból azzal kapcsolatban, kik lehetnek a befutók. Találgatás azonban már bőven született. Az istálló Ferrarival való kapcsolatai miatt a Scuderia tartalékversenyzője, a mexikói Esteban Gutierrez lehet az egyik befutó. Mivel a csapat korábban kijelentette, amerikai pilótát szeretne, már a kezdetektől fogva emlegetik a GP2-ben szereplő Alexander Rossi nevét. A 23 éves tehetség egy nyilatkozatban elejtett egy utalást, mely szerint kapcsolatban áll a Haasszal.



„Az évnek ebben a szakaszában mindig zajlanak a megbeszélések. Sokat nem lehet hozzátenni. Ők (a Haas) most dolgoznak azon, hogy a nulláról elindítsák a csapatot. Az év vége felé kiválasztják, mely versenyzőkkel akarnak dolgozni. Egyelőre még csak július van” – mondta Rossi, aki egy nagyon fontos kritériumnak megfelel: éveken keresztül F1-es tesztpilóta volt a Caterhamnél és Marussiánál.

Mikor arról kérdezték, felkészült-e a Formula-1-ben versenyzésre, így válaszolt: „Már egy ideje készen állok. Nem bánom, hogy harmadik évre is maradtam a GP2-ben. A télen az IndyCaron gondolkoztam, de 2009-ben azért érkeztem Európába, hogy valóra váltsam az álmom, és Formula-1-es versenyző lehessek. Ehhez ez a legalkalmasabb út.”

Alexander Rossi utánpótlás-szériákban elért eredményei is arra mutatnak, hogy a versenyző lassan megérett a Formula-1-be lépésre. Míg első szezonját 9., tavalyi csonka évét csupán 21. helyen zárta a GP2-ben, a Racing Engineering színeiben jelenleg harmadik pozícióban áll Stoffel Vandoorne és Rio Haryanto mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: