DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Rosberg Ricciardót okolja az ütközésért?

Bár ezt így nyíltan nem mondta ki a Mercedes német F1-es pilótája, de személyes videóblogjában erős utalást tett arra, hogy Daniel Ricciardo épp egy balul elsült kamikaze hadművelet után próbált meg visszajönni a pályára, amikor az ütközés történt.

Az eset következtében az addig a 2. helyen haladó Nico Rosberg egy bal hátsó defektet kapott, és tetemes időt veszített, mire három keréken visszaevickélt valahogy a bokszba, míg a korábban a Mercedes másik vb-aspiránsával, Lewis Hamiltonnal is ütköző Red Bull-pilóta megúszta egy első orrkúp-cserével, és a végén a pódiumon ünnepelhetett.

Rosberg és Ricciardo ütközése 

Bár Ricciardo és csapatfőnöke, Christian Horner is úgy látta, Rosberg volt az, aki a kanyarkijáraton ok nélkül keresztezte a Red Bull útját, a Mercedes németje ezt belülről egészen máshogyan élte meg.

„Az én nézőpontomból az a kanyar az enyém volt, mert én vettem be úgy, ahogyan kell, miközben ő teljesen besokallt. Bárhogy is történt, de tény, hogy a kanyar kijáratánál az ő első szárnya teljesen ott volt az én bal hátsó kerekem mellett, és egy defektet okozott nekem. Emiatt kimondhatatlanul csalódott vagyok, de a sport néha már csak ilyen kegyetlenül bánik az emberrel. Ott volt a lehetőség, hogy nagy pontokat szakítsak Lewisszal (Hamilton) szemben, úgyhogy nem kis szívás, ami történt” – konstatálta lemondóan alább megtekinthető videóblogjában Nico.

Nico Rosberg Magyar Nagydíj utáni videóblogja

Rosberg csapattársa, Hamilton a másik ütközés kapcsán sportszerűen elismerte saját hibáját és felelőségét, bár tegyük hozzá, hogy az egy sokkal egyértelműbb eset volt, amiért Lewist meg is büntették.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: