DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Bíróság: van der Gardének autót kell adni

Kevesebb, mint 20 órával az F1-es szezon első edzése előtt továbbra sem tudni, kik vezetik majd a Saubert, a bíróság döntésének értelmében ugyanis három versenyzője van a svájciaknak.

A Sauber csapata elbukta a fellebbezést a melbourne-i bíróság tegnapi ítéletével szemben, melynek értelmében Giedo van der Gardének autót kell adni az idei szezonra. Mint az mostanra köztudottá vált, a holland versenyző azt követően indított pert a svájci csapat ellen, hogy annak ellenére, hogy a nyáron leszerződtették 2015-re, mégis két másik versenyzőnek adták a két autót idén.

Victoria állam Legfelsőbb Bírósága ma hozott döntést a tegnapi fellebbezésről, ám nem változtattak az ítéleten. A nemrég meghozott döntés így szólt: „Nem gondoljuk, hogy ez fellebbezés az igazság érdekét szolgálná. Elutasítottuk, mivel semmilyen hiba nem volt a bíróság döntésében és indoklásában.”

vdg_birosag



A Sauber többek közt azzal érvelt, hogy biztonsági kockázata lehet egy olyan versenyző beültetésének, aki nem ismeri a 2015-ös autót, amire a bíróság szintén reagált: „A bíró megállapítása szerint ezek az események igen biztonságosak, és biztosak vagyunk benne, hogy minden biztonsági előírást betartanak.”

A döntés értelmében a Saubernek három versenyzője van a hétvégére, sőt a teljes szezonra, így nagy kérdés, hogy mi lesz a megoldás erre a helyzetre. A holland versenyző és ügyvédje e sorok írásakor is azon dolgoznak, hogy érvényt szerezzenek a bíróság döntésének, miközben hátra van még egy hatalmas feladat: a 2015-ös szuperlicensz beszerzése. A szezon első szabadedzéséig kevesebb, mint 24 óra van hátra.

FRISSÍTVE: 7:35 - Croft bíró bekérte a Sauber felszereléseinek listáját arra az esetre, ha le kellene foglalni őket. Van der Garde ügyvédje végrehajtást kért a csapatra, ha nem kap ülést a holland.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: