Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. szeptember 19. szerda

pontszerzés

Lowe a húsz pontszerzőt is támogatja

A Formula-1 szabályrendszerének egyik kérdőjele, hogy a következő években megváltozik-e a pontrendszer. Van aki szerint jó, ahogy most van, ám többen a kiterjesztés mellett kardoskodnak.

részletek

Az európai szezon nyertesei és vesztesei

Spanyolországban kezdődött és Olaszországban ért véget a kilenc futamot számláló európai körutazás a Formula-1 mezőnye számára. De kik jöttek ki jól és kik rosszul az elmúlt időszakból?

részletek

Grosjean újra a siker útjára lépett

Bár önhibáján kívül utólag kizárták az Olasz Nagydíjról, az utóbbi versenyhétvégéken Romain Grosjean rendre lefőzi csapattársát és remek eredményeivel esélyes, hogy megmentette ülését a Haasnál.

részletek

Dupla pontszerzés a Williamsnek

Furcsa kimondani egy többszörös világbajnok istállónál, de három pont megszerzése óriási sikernek számít ebben az évben. Grosjean kizárása miatt Stroll mögött Szirotkin is pontot szerzett.

részletek

A Haas a mágikus száz pontra hajt

Alig két és fél éve érkeztek a Formula-1-be, tavaly év végén szinte sereghajtók voltak a Haas pilótái. Idén azonban hatalmasat fejlődött az autó és a szezon végére a száz pontot célozzák meg.

részletek

Szirotkin: Sokszor nagyon nagyon jól vezetek

Szergej Szirotkin az egyetlen pilóta a mezőnyben, aki még nem rendelkezik világbajnoki ponttal. Ez a sereghajtó Williamsszel nem annyira meglepő, ám az orosz úgy véli, a gyenge autó elrejti tudását.

részletek

Grosjean hosszú távra tervez az F1-ben

A csapnivaló idénykezdet ellenére Romain Grosjean úgy érzi, kezd visszatérni régi önmagához és nem küldik el. Sokat pletykálnak menesztéséről, a francia azonban még sokáig szeretne maradni.

részletek

Ericsson: Jobban vezetek, mint valaha

Évek óta Marcus Ericsson az egyik fizetős pilótája a Formula-1-nek. 2018-ban sem nagyon tűnik ki a mezőnyből, de a svéd szerint idén megy neki eddig a legjobban, sokat fejlődött az elmúlt években.

részletek

Gasly ismét remekelt a Toro Rosso-Hondával

Az olasz gárda pilótáját hatodikként intették le Mogyoródon, ami – ha az előző hétvégéket nézzük – nem kis teljesítmény a Toro Rossóval. A fiatal francia szép eredménnyel zárta a félévet.

részletek

Ponteső a Force Indiának az eső miatt

A gondok ellenére, az esőt és a biztonsági autót kihasználva kitűnően jött ki a lépés az indiai istállónak Németországban. A jutalom tíz szerzett pont, pedig náluk is akadtak problémák.

részletek

Leclerc a szokásos, kiváló formában

Lassan megszokottá válik, hogy Charles Leclerc az első tíz hely egyikét foglalja el, nincs ez másképp Németországban sem. Csapattársát alaposan elverve mindkét pénteki edzésen kitűnt.

részletek

Kapjon a győztes 100 pontot?

Terítéken a Formula-1 pontozásának teljes átalakítása. Erről is megoszlanak a vélemények, volt, aki azt javasolta, az utolsó hely is érjen pontot. A Haas csapatfőnöke szerint tizenötig elmehetnek.

részletek
Olvastad már?