DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Vettel versenye az első kanyarban eldőlt

Bár végül csak a rajthelyével megegyező tizedik pozícióban végzett Sebastian Vettel, tekintettel arra, hogy az első kanyart követően a 17. helyre esett vissza, egészen jó mentés lett a négyszeres bajnoktól.

Sajnálhatja Sebastian Vettel, hogy a rajt utáni első kanyarban a sűrű forgalomba kerülés miatt a külső, nagyon poros ívre kényszerült, emiatt ugyanis többekkel egyetemben kisodródott a pályáról és csak jelentős veszteséggel, a 17. pozícióba sorolhatott vissza. Ez meg is határozta egész további versenyét, de a pontszerzés így is sikerült.

„A futam rajtja nagyon sokba került nekem. A második kanyartól gyakorlatilag végig egy hosszú vonat legvégén találtam magam, ezt is figyelembe véve egészen jól sikerült a felzárkózás a legjobb tízbe, de potenciálisan ebben egy sokkal erősebb pontszerző hely is benne volt” – ecsetelte véleményét Sebastian Vettel az Aston Martin sajtóközleményében.

Vettelnél érthető módon félig teli és félig üres a pohár, ebben a futamban több is volt számára


„Ahogy közeledtünk az egyes kanyarhoz, rengeteg autó volt körülöttem és kiszorított helyzetbe kerültem. Megpróbáltam a külső íven körbeautózni néhány versenyzőt, de sokkal koszosabb volt az az ív, mint ahogy számítottam és a pálya szélén is túlcsúsztam. Ez frusztráló, mert az autó egyébként gyorsnak mutatkozott, különösen, amikor tiszta pályán mehettem, ez segített végül abban, hogy feljöhessek a tizedik helyre.”

„Az első kör kálváriája után egészen erős versenyt futottam, jól felzárkóztam, de fájt, hogy az elején akkora hátrányba kerültem. A csapat számára mindenképpen remek hír, hogy mindkét autó pontszerzőként ért célba, bőven vannak pozitívumok erről a hétvégéről” – tette hozzá Sebastian Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: