DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 16. kedd

Rajt

Ez okozta az F1-es Olasz Nagydíj rajtja előtti kavart és csúszást

Kétszer megszakított startprocedúra, rajtrácsra vissza nem engedett szerelők: több tényezőből állt össze, mi okozta a zűrzavart a monzai indulás előtt.

részletek

Kik voltak az első körök királyai 2022-ben az F1-ben?

Mindenekelőtt az Alpine és az Aston Martin versenyzői jeleskedtek a startok után a tavalyi F1-es szezonban, míg a skála túlvégén az Alfa Romeót találjuk.

részletek

Bottas katasztrofális rajtja után remekül versenyzett

Bár egy sorból rajtolhatott Lewis Hamiltonnal, az első kör végére már messze kiszorult a legjobb tízből. Utána azonban kiváló felzárkózást mutatott be Bottas, nyolc pont a jutalma.

részletek

Vettel versenye az első kanyarban eldőlt

Bár végül csak a rajthelyével megegyező tizedik pozícióban végzett Sebastian Vettel, tekintettel arra, hogy az első kanyart követően a 17. helyre esett vissza, egészen jó mentés lett a négyszeres bajnoktól.

részletek

Mi történt volna, ha senki nem áll fel a rajtrácsra?

Szürreális jeleneteket hozott az újraindítás a hungaroringi F1-es futamon, hiszen Lewis Hamiltonon kívül mindenki a bokszba hajtott – a versenyigazgató elmondta, mi lett volna, ha a brit is így tesz.

részletek

Újra 14 órakor kezdődhetnek az F1-es futamok

Sajtóértesülések szerint mindössze három év után visszatérhet a korábban megszokott rajtidőpont az F1-es hétvégéken, miután a 15:10-re tolt kezdés nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

részletek

Ezért úszta meg a büntetést a kiugró Bottas

A visszajátszásokon egyértelmű volt, hogy a finn bemozdult a rajtnál, a felügyelők azonban még csak nem is vizsgálták – Michael Masi F1-es versenyigazgató elmagyarázta, miért.

részletek

Russell elismeri, van, amiben jobb volt Kubica

A Williamsnél 2019-ben látványosan felborult az erőegyensúly az újonc George Russell javára, leginkább az időmérőkön. Egyetlen területen azonban jelentősen jobbnak mutatkozott a lengyel csapattárs.

részletek

Ezért nem büntették Vettelt a rajtnál

A Ferrari német pilótája szemmel láthatóan bemozdult a lámpa piros jelzésénél, mégis megúszta büntetés nélkül. Legutóbb Kimi Raikkönent elmeszelték hasonlóért, mégis teljesen más a két eset.

részletek

Verstappen: Rejtély, miért rajtolunk gyakran rosszul

A Red Bull-pilótáknál igen sűrűn megesik, hogy a rajtnál feltűnően lassan indulnak el. Max Verstappen összességében elégedett a Honda-motorral, de ezt a problémát meg kell oldaniuk.

részletek

Raikkönen: A Red Bull sz*r rajtjai miatt tűntünk szabálytalannak

Érdekes feltételezett szabályszegés miatt büntették meg Németországban a két Alfa Romeót, ezért kettős pontszerzést buktak el. Kimi Raikkönen szerint azonban nem ők rajtolnak jól, hanem mások rosszul.

részletek

Kubica: Az eleje olyan volt, mint éjjeli ködben versenyezni

Robert Kubica számára elsőre ijesztő volt esőben a mezőny végéről rajtolni, egy éjszakai ködben rendezett raliversenyen is többet látni. A mezőnnyel együtt nyugodt maradt és pontot is szerzett.

részletek