DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas katasztrofális rajtja után remekül versenyzett

Bár egy sorból rajtolhatott Lewis Hamiltonnal, az első kör végére már messze kiszorult a legjobb tízből. Utána azonban kiváló felzárkózást mutatott be Bottas, nyolc pont a jutalma.

Az Alfa Romeo idén egészen jó versenyautót pakolt össze, ez már a szombati időmérőn is látszott. Bár előzetesen senki nem számított erre, de közvetlenül tavalyi csapattársa, Lewis Hamilton mögül rajtolhatott Bahreinben a harmadik sorból. A piros lámpák kialvásakor azonban következett a horror, pocsék rajt és döbbenetes visszaesés.

A rajt pillanatában még egy hely választotta el Lewis Hamiltontól, egy körrel később már tíz. Bottas egészen a 14. pozícióig zuhant vissza a rajt utáni tülekedésben, utána azonban remek vezetéssel és hasonlóan jó stratégiával a nagyszerű hatodik helyezést kaparintotta meg a finn. A C42 egyértelműen versenyképes.

Bottas a rajtnál a rosszabbik, utána pedig a legjobb arcát mutatta meg Bahreinben


„Nagyon jó felzárkózást produkáltam. A versenyem leggyengébb láncszeme egyértelműen a start volt, nevezhetjük katasztrofálisnak. Már a vonalon elkezdtek kipörögni a kerekeim, gyakorlatilag megfőztem a hátsó abroncsaimat, aztán az egész első körben könnyű célpont voltam mindenki számára, aki csak megtámadott” – elemezte a helyzetet Valtteri Bottas a leintés után.

„Meg kell vizsgálnunk, mi történt pontosan és tanulni kell belőle. Amikor azonban stabilizálódott a helyzetem és a tempóm, kiváló felzárkózással jelentkeztem, több jó előzéssel, jó stratégiával és egy onnantól sima versennyel. Ne menjünk el szó nélkül Guanyu Zhou remeklése mellett sem. Remek versennyel debütált, boldog vagyok, hogy azonnal pontot szerzett első próbálkozásra. Az egész csapat jól dolgozott, pompás idénykezdet ez így az Alfa Romeo számára” – tette hozzá Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: