DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Gasly orvosi segítségre szorult, miután óriási fájdalmai voltak a hajrában

Pierre Gasly óriási bravúrt hajtott végre, hogy a peches kerékcseréje ellenére is négy pontot szerzett vasárnap. Mindezt úgy, hogy olyan fájdalmai voltak, hogy a verseny után a doktornál kötött ki.

Rendkívül erős bélfájdalmakra panaszkodott a Szaúd-arábiai Nagydíj hajrájában Pierre Gasly, de összeszorított fogakkal is teljesítette a versenytávot. Pedig egyébként még a futamon sem volt szerencséje, peches volt a bokszkiállásánál. Ahogy ugyanis végeztek a kerékcseréjével, egy körön belül jött Latifi balesete és a biztonsági autó, emiatt pedig a 14. helyig csúszott vissza.

A francia így is nagyot küzdött és végül a nyolcadik helyre tornászta vissza magát, ám ez a futam sosem marad majd meg jó emlékként benne, óriási bélfájdalmakkal küzdött a nagydíj második felében. Az utolsó körökben pedig már szó szerint a túlélésért küzdött és várta, hogy végre leintsék a futamot.

Gasly hősiesen végigküzdötte a versenyt óriási fájdalmai ellenére, négy pont a jutalma


„Nagyszerű eredmény a nyolcadik pozíció, tekintve azt, hogy a biztonsági autós fázis miatt nagyon rosszul időzítettük a kerékcserénket, amit persze nem tudhattunk előre. Nagyjából 30 másodperccel korábban érkeztem a bokszba, mint ahogy megérkezett volna az SC, azt hiszem a 14. helyig estem vissza” – mondta el Gasly a leintés után a Sky Sports kamerái előtt.

„Így is sikerült utána visszajönnöm nyolcadiknak, úgyhogy nagyon örülök az eredménynek. Az utolsó 15 körben viszont egyre erősebb fájdalmaim voltak a beleimben, leginkább a balkanyaroknál voltam bajban. Nem tudom, mi történt velem, de életemben nem éreztem még ilyen erős fájdalmat.”

„Az utolsó tíz kör már kínzó volt minden balkanyarnál, nem kérdés, hogy pályafutásom legfájdalmasabb körei voltak. Boldog voltam, amikor véget ért a futam és még pontokat is sikerült szereznem ilyen körülmények között. A hajrában már csak arra tudtam figyelni, hogy a pályán maradjak valahogy és célba érjek. Hogy most hogy érzem magam? Borzalmasan rosszul. Már jártam is az orvosnál. Egyelőre nem tudjuk, mi történt, alaposabban is meg fognak vizsgálni” – tette hozzá Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: