DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettel kiváló versenyt futott Imolában

A négyszeres világbajnok kihasználta, hogy az esős körülmények között kevésbé számít autója gyengesége, ám nem gondolta, hogy utána szárazon is erős pontszerzőként zárhat.

A korábbi három versenyhétvégén az Aston Martinnak köze sem volt a pontszerző helyek bármelyikéhez, Imolában azonban az erős időmérő után egy még erősebb és főleg hibátlan futamot teljesített Sebastian Vettel. Lance Stroll a tizedik pozíciójával egy, Vettel pedig a nyolcadik helyezésével négy pontot szerzett. A német azok között volt, akik elsőként merték feltenni a slick gumit és ez kifizetődött, rengeteg időt és még pozíciót is nyert vele.

Erre pedig előzetesen senki nem számított, a német sem. „A start után a tizenharmadikról a kilencedik helyre sikerült előrejönnöm, az egész verseny pedig összességében hihetetlenül jól alakult számunkra. Sikerült előnyt kovácsolnunk a változó körülményekből, bár nem gondoltam volna, hogy utána ilyen jól tudjuk majd hozni a gyorsabb autók tempóját és ennyire sikeresen tudom majd magam mögött tartani a nálam elvileg gyorsabbakat” – mondta el a leintést követően Sebastian Vettel.

Vettel kihozta a maximumot Imolában és négy pontot zsebelt be


„Igen erős futamon vagyunk túl. Amikor száraz pályára alkalmas abroncsokra váltottam, egyáltalán nem voltam biztos abban, hogy a végéig el tudok menni azzal a szettel, de nagyon szerettem volna. Éppen ezért nem volt egyszerű feladat, hogy egyszerre nyomjam is neki keményen, közben pedig kíméljem a gumikat.”

„Kevin Magnussen jóval erősebb csomaggal rendelkezik, mint a miénk, mégis sikerült magam mögött tartani, a hajrában egyértelműen elkezdett nagyon szenvedni a gumijaival. Mi viszont jól oldottuk meg ezt a feladatot, kettős pontszerzés a jutalmunk, ez egy remek nap volt számunkra” – zárta elégedetten értékelését Vettel, aki így négy ponttal végre feliratkozott a tabellára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: