Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. január 20. csütörtök

Gumik

Ocon: Még egy kör és defektet kaptam volna

A mezőnyben egyedüliként egyetlen szett intermediate gumin teljesítette az F1-es Török Nagydíjat az Alpine franciája: bejött a rizikó, hiszen pontot szerzett, de a vége már nagyon necces volt.

részletek

Norris: A csapat szólhatott volna, mennyi eső jön

Magára vállalja a hibás döntést a győzelem kapujában az eső miatt látványosan elbukó Lando Norris, ám sajnálja, hogy a McLarentől nem érkeztek egyértelmű információk arról, mekkora víz érkezik.

részletek

Így oldotta meg gumigondjait a Ferrari

A Francia Nagydíjon látványosan hátraestek az abroncsokkal kapcsolatos problémáik miatt, de azóta szemlátomást úrrá lettek ezen – még ha Mattia Binotto szerint ez némi kompromisszummal is járt.

részletek

Norris a McLaren hibájából nem került előrébb

Lando Norris a harmadik sorba kvalifikálta magát a Hungaroringen, de a jelek szerint a McLaren a gumikkal kapcsolatban hibázott, enélkül ugyanis minden esélye meglett volna a második rajtsorra is.

részletek

Baku megismétlődésétől tartott a Red Bull – nem alaptalanul

Az F1-es Osztrák Nagydíj hajrájában a biztos vezetés tudatában behívták egy plusz kerékcserére Max Verstappent – mint kiderült, ez több szempontból is jó döntésnek bizonyult.

részletek

Alonso: A nagyokat segíti a gumiszabály

A kétszeres F1-es világbajnok szerint az élcsapatoknak kedvez az az előírás, hogy a legjobb tíznek azon a keveréken kell rajtolniuk, amellyel a Q2-ből továbbjutottak az időmérő edzésen.

részletek

Vettel ismét kihozta a maximumot és pontokat szerzett

Kijelenthető, hogy Sebastian Vettel valóban elkapta a fonalat, az egész hétvégén szenvedő Aston Martinnal három helyet előrelépve megint értékes pontokat szerzett Franciaországban.

részletek

Vettel közel állt egy újabb meglepetéshez

Bár Franciaországban a hétvége korábbi részében látványosan szenvedett az Aston Martin, Sebastian Vettel éppen az időmérőre találta meg a jó tempót. De nem akart lágyon rajtolni és hibázott is.

részletek

Verstappent nem győzte meg a Pirelli: „Nem hibáztathatnak minket”

Nem elégedett a gumigyártó „homályos” magyarázatával a bakui incidensek kapcsán a Red Bull-os. A holland és Hamilton nem értett egyet abban, hogy felelősnek tekinthető-e a Pirelli.

részletek

Alonso egészen speciális szabályokat szeretne

A Monacói Nagydíjon észrevehetetlen maradt a kétszeres világbajnok spanyol és ismét jócskán kikapott csapattársától, pontot sem szerzett. Néhány szabályváltozást viszont el tudna képzelni.

részletek

Eddigi erőssége lett a Mercedes gyenge pontja?

Valtteri Bottas szerint annyira oda akartak figyelni arra, hogy az autójuk ne melegítse túl az abroncsokat a melegben, hogy most hűvös időjárás esetén okoz nehézséget az üzemi hőfokra melegítésük.

részletek

Schumacher: Ez jól jöhet az újoncoknak

Mick Schumachernek rengeteg tanulnivalója lesz a száguldó cirkuszban, eddig ugyanis csak teszteken és néhány szabadedzésen szerepelt. De legalább egy szegmensben jól járnak az újoncok.

részletek