Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. október 19. kedd

Gumik

Pirelli: Állítsák be rendesen az autókat, akkor majd jó lesz a gumi

A Formula-1 gumiszállítója nem veszi magára a versenyzőktől érkező kritikákat a 2021-es kísérleti abroncsok bahreini kipróbálása után. Mario Isola szerint azok majd a jövő évi autókon fognak jól működni.

részletek

„Aligha” oldotta meg a gumigondokat a Mercedes

Bár azt James Vowles vezető stratéga is elismeri, hogy kiválóan muzsikált az autójuk a barcelonai hőségben, mégsem gondolja úgy a szakember, hogy maguk mögött tudhatnák a silverstone-i problémáikat.

részletek

Hamilton: Segítsünk a Pirellinek jobb gumit csinálni, ha tud

Lewis Hamilton emlékeztet, a Formula-1-es mezőny tagjai továbbra sincsenek megelégedve a gumigyártó termékeivel, és tartósabb, biztonságosabb, versenyképesebb abroncsokat kérnek a Pirellitől.

részletek

Az elektromos autósporthoz különleges abroncs kell: 670 lóerőt mozgat meg a Goodyear új fejlesztésű versenygumija

A Goodyear bemutatta az egyedi Eagle F1 SuperSport versenyabroncsot, amellyel az összes autó rajthoz áll a Pure ETCR-ben, a világ első teljesen elektromos, több márkát is felvonultató túraautó-versenysorozatában. A Goodyear az izgalmas, új bajnokság kizárólagos abroncsszállítója és alapító partnere.

részletek

Vettel csodát tett, ő a nap versenyzője

Az utóbbi időben leggyakrabban inkább csak lenézett négyszeres világbajnok Barcelonában kifejezetten remekelt, hat pontot zsebelhetett be olyan gumistratégiával, ami lehetetlennek tűnt.

részletek

Verstappen ezt a versenyt szombaton nyerhette meg

Teljesen váratlanul, sokkal jobb gumikezelésének köszönhetően megszakította a Mercedes győzelmi sorozatát Max Verstappen Silverstone-ban. A futamot azonban valószínűleg tegnap döntötte el.

részletek

Ellentétesen bánik a gumikkal a Ferrari, mint a többi autó

Miközben a legtöbb csapatnál alig van különbség a közepes és a lágy keverék között, az utóbbin általában szenvedő maranellóiak mégis nagy eltérést érzékelnek a tapadásban Charles Leclerc szerint.

részletek

Eltérő gumikeverékekkel dobnák fel a második versenyeket

Bár a fordított rajtrácsos kvalifikációs futamok ötletét elvetették, Ross Brawn nem tette le róla, hogy valahogy megkavarják a duplázó helyszínek második versenyeit – a gumik jelenthetik a kulcsot.

részletek

A gumikra vonatkozó szabályok is borulhatnak az új versenynaptár miatt

Módosíthatják a szisztémát, amely értelmében a csapatok szabadon dönthetnek arról, melyik keverékből hányat használnak a hétvégéken. A Pirelli szerint ez nem jelent majd stratégiailag egyhangúbb futamokat.

részletek

Kubica: Olcsó kifogás lenne a gumikra fognom mindent

Bár egyértelmű, hogy rengeteg pilóta számára komoly fejtörést okozott a 2019-es Pirellik kezelése, Robert Kubica szerint butaság lenne tavalyi gyenge produkcióját kizárólag a gumikra kennie.

részletek

Pirelli: Idén komoly gond lehet a gumikkal

A csapatok úgy döntöttek, hogy 2020-ban is a tavaly használt abroncsokat akarják használni. A Pirelli azonban erősen tart egy negatív hatástól, amiért a gumik viselkedése nagyban megváltozhat.

részletek

Goodyear-gumik Le Mans-ban és a WEC-ben

Az endurance autóverseny-sorozatok csapatai a legújabb fejlesztésű Goodyear Eagle SuperSport versenygumikat kapják a 2020-2021-es szezonban - áll az abroncsgyártó közleményében.

részletek
Olvastad már?