DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel hibázott, de így is remekelt Bakuban

Sebastian Vettel az időmérő edzés után a versenyen is kiválóan teljesített Azerbajdzsánban. A nem túl acélos Aston Martinnal hatodikként végzett és ha nem hibázik, jobb is lehetett volna.

Vettel a kilencedik rajtkockát szerezte meg szombaton, a rajt utáni csatározásban pedig feljött nyolcadiknak. A virtuális biztonsági autó alatt végrehajtott kerékcserék során pedig az addig üldözött Lewis Hamilton elé is beférkőzött és a kopott gumikon előtte haladó Esteban Ocont próbálta megelőzni.

Ekkor azonban hibázott, mert már egy befejezett előzésnél mérte el a féktávot, a bukótérből kellett visszaevickélnie, számos pozíciót bukva. Kétségtelen, hogy a hibája után viszont rendkívül vagány módon még lendületből megfordította az autóját és úgy tért vissza a pályára. Ezzel együtt végzett hatodikként és szerzett nyolc értékes pontot. Vettel az egyetlen versenyző, aki minden egyes bakui futamon a legjobb hatban végzett eddig.

„Remek tempóm volt, összességében pedig a hatodik helyezés kiváló, elégedett is vagyok vele. A srácok bámulatosan gyorsan cseréltek kereket, így sikerült Lewis Hamilton Mercedese elé kerülnöm a bokszmunkák során” – mondta el véleményét Sebastian Vettel mosolyogva a leintés után a Sky Sports kamerái előtt.

Vettel hetek óta egyértelműen jó formába lendült, talán korai lenne az a visszavonulás


„Kár a hibámért, már igazából megelőztem Estebant addigra, de túl későn fékeztem, mert azt gondoltam, hogy még keményebben fog csatázni a pozíciójáért. Úgy éreztem, nem férnék be a kanyar kijáratánál, ezért inkább a menekülőút felé kormányoztam az autót.”

„Ezzel sajnos rengeteg időt vesztettem, ha nem hibázok, valószínűleg legalább az ötödik helyre is előre tudtam volna lépni. Azt érzem, hogy végre sikerül az utóbbi futamokon jobban kiaknáznom az autóban rejlő lehetőségeket és sokkal jobban merem nyomni neki és feszegetni a határokat. Ezen a hétvégén reálisan nézve hasonló tempót mentünk, mint az Alpine-ok és jobbak voltunk, mint az Alfa Romeók.”

„Mivel már nagyjából felérhetünk bizonyos pályákon az AlphaTaurik szintjére is, ezzel sokkal előrébb keveredtünk a meccsben, sokkal jobb esélyeink vannak a következő futamokon is. Tempó tekintetében mindenképpen sikerült előrelépnünk, várom a következő helyszíneket, hogy újra bizonyíthassunk” – tekintett előre Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: