DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Raikkönen majdnem annyi pontot szerzett, mint eddig egész évben

Az idény során talán először állt össze minden Kimi Raikkönen számára a Mexikói Nagydíjon. Kimaradt a balhékból, majd egy erős pontszerző hellyel nagyot villantott a veterán finn.

A 2007-es világbajnoknak ez az utolsó éve a Formula-1-ben, év végén biztosan távozik a száguldó cirkuszból. A 2021-es szezon ráadásul egyáltalán nem alakult szerencsésen, tegnapig mindössze hat pontocskát sikerült összekaparnia az idén igen gyengén muzsikáló Alfa Romeóval. Most azonban ezzel a nyolcadik helyezéssel rögtön hozzápakolt még négyet.

„Jó, hogy végre sikerült pontokat szerezni, ez szép jutalom a csapat számára az elvégzett kemény munkáért. Minden egyes versenyhétvégén a legjobbat próbáltuk hozni eddig is, de ezúttal végre minden szegmensben jól alakultak a dolgaink” – nyilatkozta a verseny leintése után Kimi Raikkönen.

Kulcspillanat volt, amikor Raikkönen meg tudta előzni George Russellt


„A nyolcadik helyezés valószínűleg a legjobb, amit el lehetett érni, jó tempóval rendelkeztünk és tudtuk tartani a körülöttünk autózók sebességét. A futam elején kulcsfontosságú volt, hogy meg tudjam előzni Russellt. Ez sikerült, utána pedig leginkább arra kellett figyelni, hogy a leintésig életben tartsam az abroncsokat.”

„Elégedettek lehetünk az elért eredményünkkel, most már át is kell kapcsolnunk magunkban és már Brazíliára összpontosítani, ahol remélhetőleg ismét jó hétvégében lehet részünk” – tette hozzá a korelnök finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: