DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Bottas versenyét is a kemény gumi tette tönkre

Sokáig nagyon jól állt a rutinos finn Mexikóban, de a kemény abroncs rossz választásnak bizonyult az Alfánál is. Egy pontocskát azért összekapart Bottas, de ebben a versenyben több volt.

Rendkívül bizakodó lehetett Valtteri Bottas a kiemelkedően jónak számító hatodik rajthelyével Mexikóvárosban, még a gyorsabb Ferraritól is alig maradt el. A futamon is a gyengébb rajt ellenére remekül tartotta magát a hetedik pozíció környékén, ám a gumipókerben a Mercedesek mellett a finn is rajtavesztett és többen is könnyedén megelőzték.

„Sikerült egy pontocskát szereznünk a futamon, ez nagy pozitívum a hosszú ínséget követően, de jóval többet reméltünk eredetileg. A második etapig teljesen rendben mentek a dolgaink, aztán a kemény abroncsokra váltottunk” – magyarázta a futam után Valtteri Bottas a Formula.hu munkatársának jelenlétében.

A pillanat, amikor Bottas a nem jól teljesítő, kemény abroncsokkal visszatér a pályára


„Egyszerűen képtelenség volt rendesen munkára fogni azokat az abroncsokat, egy pillanatra sem sikerült üzemi hőfokra melegítenem őket, ez pedig azt eredményezte, hogy a leintésig folyamatosan csak szenvedtem velük. Előzetesen azt gondoltuk, a kemény lesz az igazán jó versenygumi, de tévedtünk.”

„Nagy kár ezért, mert az első szakaszban tökéletesen tartottuk a körülöttünk haladó autók tempóját. Igaz, legalább valamit képesek voltunk mutatni ezen a hétvégén és a bajnokságban, ha minimálisan is, de sikerült növelnünk az előnyünket” – tette hozzá Valtteri Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: