DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel remek csatát vívott Hamiltonnal és Verstappennel

Tizenharmadik rajthelye ellenére, remek rajtjának is köszönhetően négy értékes pontot szerzett Sebastian Vettel, Lewis Hamiltont is megelőzve. Pedig a biztonsági autóval még balszerencséje is volt.

Egész hétvégén jó tempóval jelentkezett az Aston Martin és Sebastian Vettel is. Az időmérő második szakaszában azonban ráfaragtak a túl korai slickre váltásra és így a német pilótának meg kellett elégednie a 13. rajthellyel. A startnál azonnal öt helyet javított és még a nyolcadiknál is jobb helyen végezhetett volna, ám a biztonsági autóval nem volt szerencséje, többen is elé kerültek (például a végül ötödikként végző Ricciardo is).

„Szerintem nagyon elégedett lehetek a szingapúri erős eredménnyel, a csapat is nagyon értékes pontokkal gazdagodott. Nem volt könnyű verseny a folyamatosan változó pályaviszonyok között. Rengeteg idő kellett, mire az aszfalt rendesen felszáradt, kritikus volt megtalálni a kellő időpontot, mikor váltsunk slick gumikra” – mondta el véleményét a leintés után Sebastian Vettel.

Vettelnek nagy pechje volt a biztonsági autóval, akár ötödik is lehetett volna, de így is elégedett


„Utólag persze látjuk, hogy pont egy körrel mentünk ki hamarabb kereket cserélni, mint kellett volna, de összességében elégedett vagyok a nyolcadik helyemmel. Az első kör különösen jó móka volt, kiváló rajtot vettem és keményen nyomtam, sok pozíciót sikerült nyernem. Utána leginkább arra törekedtem, hogy a köztes esőgumikat minél jobban életben tartsam, mert tudtuk, hogy csak lassan fog felszáradni a pálya.”

„A hajrában nagyszerű csatát vívtam Hamiltonnal és Verstappennel, sokáig sikerült is védekeznem, kár, hogy Max az utolsó körben meg tudott előzni. Mindketten jóval gyorsabbak lettek volna nálam, de sikerült tartanom magam. Max viszont a végén úgy süvített el mellettem, mint egy rakéta” – tette hozzá Vettel, aki négy ponttal toldotta meg idei termését és 24 egységgel jelenleg a tabella 12. helyét foglalja el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: