Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. december 17. hétfő

Symonds

Symonds: Egy- és háromautós csapatok jöhetnek

Pat Symonds elárulta, hogy hamarosan napirendre kerül a téma, hogy egy- és háromautós csapatok vegyenek részt az F1-ben. Az FIA ezzel szeretné kissé felturbózni a rajtrácsot.

részletek

Symonds szerint a Ferrarinak csak Vettel egyéni vb-címe számít

A Ross Brawn oldalán dolgozó szakember úgy véli, a csapat ennek érdekében a háttérbe állította Kimi Raikkönent, és a konstruktőri bajnoki címre sem törekszik. A Mercedes gumiproblémáiról is beszélt, melyek szerinte már hosszú évek óta jellemzők.

részletek

Három technikai területen kell javítania Brawn csapatának

A műszaki szabályzathoz nyúl Ross Brawn válogatott mérnökcsapata, hogy izgalmasabbá váljanak a versenyek. A stáb tagja, Pat Symonds elmondta, a 21 szekcióból melyekre koncentrálnak.

részletek

Az F1 még sehol sincs a közösségi médiában

Egy nemrég nyilvánosságra került statisztika szerint a száguldó cirkusz messze túlszárnyalta a többi sportágat közösségi médiás fejlődésében a tavalyi szezon során, ám egy korábbi szakember szerint bőven van még hová fejlődni.

részletek

Az F1 rajtfelállását is megváltoztathatják

A szorosan egymás mellé sorakozó autókat és négyes rajtsort is nevesítette a Ross Brawn keze alatt ténykedő Pat Symonds, aki leszögezte: virtuális versennyel szimulálnak minden ötletet, hogy még véletlenül se fordulhasson elő olyan kudarc, mint két éve.

részletek

A Ferrarit ekézi a korábbi F1-es mérnök

Azt a Scuderia elnöke is bevallotta, hogy az istálló igencsak hanyagul kezelte a minőség-ellenőrzési eljárásokat, ám Pat Symonds így sem kímélte az alakulatot felelőtlen hozzáállása miatt.

részletek

Mick Schumachert lenyűgözte édesapja Benettonja

Igazi F1-es történelemórának lehettek szemtanúi a helyszínen lévők, hiszen a Belga Nagydíj előtt Mick Schumacher elvitte egy körre édesapja világbajnoki címet nyert Benettonját a spái aszfaltcsíkon.

részletek

Nincs szükség irányítókra a bokszfalon?

Az egykori Formula-1-es mérnök, Pat Symonds úgy véli, a csapatok teljesen feleslegesen húzzák fel irányítóközpontjaikat a bokszfalon - de vajon igaza van a korábbi szakembernek?

részletek

Mi áll a szabályváltozások hátterében?

A Williams istálló korábbi technikai igazgatója, Pat Symonds nem egészen úgy gondolja, hogy az új szabályozás kizárólag azért jött volna létre, hogy az autókat jelentősen felgyorsítsák.

részletek

Jó esély van az erősorrend felborulására az F1-ben

Pat Symonds 2017-ben már külső szemlélőként fogja figyelni, hogyan válnak be (avagy sem) az új szabályok, s mivel végigkövette a Williams új autójának megalkotását, némi étvágygerjesztővel is szolgált a rajongóknak az új szezon előtt.

részletek

Távozik az F1-ből a veterán mérnök

A Williamst elhagyó neves – habár balhés múltú – F1-es szakember, Pat Symonds nem fog más csapatnál feltűnni a közeljövőben. Viszont kiemelte, ez nem jelenti azt, hogy nyugdíjba menne.

részletek

Nagy elismerés ért két volt F1-est

Az F1 elmúlt évtizedeinek két jeles személyiségét is komoly elismerés érte a napokban, melynek értelmében egyikük az AO, másikuk pedig a Prof. megnevezést használhatja a neve mellett ezentúl.

részletek
Olvastad már?