Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. december 17. vasárnap

Symonds

Mick Schumachert lenyűgözte édesapja Benettonja

Igazi F1-es történelemórának lehettek szemtanúi a helyszínen lévők, hiszen a Belga Nagydíj előtt Mick Schumacher elvitte egy körre édesapja világbajnoki címet nyert Benettonját a spái aszfaltcsíkon.

részletek

Nincs szükség irányítókra a bokszfalon?

Az egykori Formula-1-es mérnök, Pat Symonds úgy véli, a csapatok teljesen feleslegesen húzzák fel irányítóközpontjaikat a bokszfalon - de vajon igaza van a korábbi szakembernek?

részletek

Mi áll a szabályváltozások hátterében?

A Williams istálló korábbi technikai igazgatója, Pat Symonds nem egészen úgy gondolja, hogy az új szabályozás kizárólag azért jött volna létre, hogy az autókat jelentősen felgyorsítsák.

részletek

Jó esély van az erősorrend felborulására az F1-ben

Pat Symonds 2017-ben már külső szemlélőként fogja figyelni, hogyan válnak be (avagy sem) az új szabályok, s mivel végigkövette a Williams új autójának megalkotását, némi étvágygerjesztővel is szolgált a rajongóknak az új szezon előtt.

részletek

Távozik az F1-ből a veterán mérnök

A Williamst elhagyó neves – habár balhés múltú – F1-es szakember, Pat Symonds nem fog más csapatnál feltűnni a közeljövőben. Viszont kiemelte, ez nem jelenti azt, hogy nyugdíjba menne.

részletek

Nagy elismerés ért két volt F1-est

Az F1 elmúlt évtizedeinek két jeles személyiségét is komoly elismerés érte a napokban, melynek értelmében egyikük az AO, másikuk pedig a Prof. megnevezést használhatja a neve mellett ezentúl.

részletek

„A Williamsnek nem kell olyan, aki elmenekül”

Míg Felipe Massa tervei azáltal változnak meg, hogy idén mégis ott lesz az F1-es rajtrácson, a karrierje nagy részében mellette dolgozó barátja, Rob Smedley számára is átalakulást hoz az év, hiszen az eddiginél is szélesebb feladatkört kap a csapaton belül.

részletek

Mi kell a tökéletes bokszkiálláshoz?

A rekord 1,9 másodperc, de az F1-es csapatok ennél is gyorsabban végezhetnének. A kerékcsere azon kevés területek egyike, ahol nem az adott csapat pénztárcája a legfontosabb.

részletek

Mióta van csapatrádió az F1-ben?

A rádióforgalmazás hosszú évek óta elengedhetetlen része a csapat-pilóta kommunikációnak az F1-ben,mindkét irányban, a Williams egykori technikai igazgatója pedig felidézte, amikor először használták a technikát.

részletek

Retro – Alonso nem elég harcias

Manapság ő a mezőny egyik legagresszívabb versenyzője, ezért furcsa felidézni: első F1-es bajnoki címe után a Renault arra szólította fel, hogy következő szezonban többet támadjon a pályán.

részletek

Régen volt már ilyen felkészületlen az F1

Ez a meglátása a Williams távozó technikai vezetőjének, aki szerint a szabályok lassú körvonalazódása miatt a csapatok jóval kevesebbet készülhettek az új korszakra, mint 2009 vagy 2014 előtt.

részletek

Hivatalos: A Williams búcsút int Pat Symondsnak

A kedd délutáni sajtóhírek után nem kellett sokat várni a csapattól érkező bejelentésre sem. Az istálló nagy elismerésnek örvendő technikai igazgatója az év végeztével távozik, minden bizonnyal Paddy Lowe érkezik a helyére.

részletek
Olvastad már?