DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WTCR

Rajt-cél győzelem az első versenyen, Michelisz 4.

Az Adria International Racewayen folytatódott a WTCR idei szezonja, amely egy tiszta, de nem eseménytelen első futamot hozott. A győztesnek ez mindössze a második sikere.

Vasárnap délelőtt rendezték a Túraautó-világbajnokság utolsó előtti fordulójának első versenyét. A fordított rajtrácsos futamot Santiago Urrutia kezdhette az élről, a magyar résztvevők közül pedig Michelisz Norbert várhatta a legelőkelőbb, negyedik helyről a piros lámpák kialvását.

A rajt után az uruguayi pilótának sikerült megtartania első helyét, Esteban Guerrieri próbált elé férkőzni, de Urrutia még sérült autóval is tudta tartani a köztük lévő kényelmes különbséget. Az argentin ehelyett lassan hátrafelé kezdhetett figyelni, Tom Coronel ugyanis olyannyira felgyorsult mögötte, hogy egyenesen a leggyorsabb is ő lett a köridőt tekintve. Michelisz és Yvan Muller társaságában az első öt versenyző a 14 körös verseny első felében valamelyest együtt maradva elhúzott a mezőny többi részétől.



Mögöttük a hatodik helyért ötös csata zajlott, Nestor Girolami, Frederic Vervisch, Gilles Magnus, Nathanael Berthon és Jean-Karl Vernay volt a következő kvintett, aki nem eresztette egymást, és kitartóan próbálkoztak előzési manőverekkel a futam teljes ideje alatt. A végén Berthon húzta a rövidebbet, miután koccanás lett a vége a Vernay elleni boksznak.

Az élmezőnyben Coronel nem maradt sokáig Guerrieri mögött, az argentin nem tudta kivédeni a holland támadását, aki így a második helyre kerülve Urrutia nyomába eredhetett. Coronel manőverén Michelisz is felbátorodott, de végül csak megkergetni tudta ellenfelét.

Az olaszországi forduló első futamát Urrutia végül másfél másodperccel megnyerte Coronel és Guerrieri előtt, második győzelmét aratva a szériában, amivel a bajnokságban is feljebb került a második helyre. Micheliszt a negyedik helyen intették le, míg Tassi Attila a 16., Boldizs Bence pedig a 18. helyen zárt.

Folytatás 12:15-től.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: