DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WTCR

WTCR: Ázsia helyett új európai pályákon zárul a szezon

Ahogy azt sejthető volt, a Túraautó-világkupa is kénytelen volt lefújni az őszi tengerentúli túráját. A nyolc forduló viszont marad: érkezik a csehországi Most, a francia Pau-Arnos és az orosz Szocsi.

Aligha érhet bárkit meglepetésként, hogy a WTCR is kénytelen volt átalakítani a 2021-es versenynaptárának utolsó szakaszát. Az eredetileg tervezett ázsiai túra – Dél-Korea, Kína és Makaó – ugyanis a koronavírus-járvány miatt megvalósíthatatlan: elsősorban a mindhárom országban előírt karanténkötelezettség okoz gondot, s mivel a túraautósok felszereléseinek még a nyár végén útnak kellett volna indulnia hajóval az első ottani forduló helyszínére, a bizonytalanság miatt a szervezők kénytelenek voltak a versenyek törlése mellett dönteni.

02-Circuit-Pau-Arnos-1

A Circuit Pau-Arnos versenypálya


A promóter Eurosport Events azonban mindenképp meg akarta tartani a nyolc fordulót és a 16 futamot, így új európai helyszínek csatlakoznak a menetrendhez. A mostani hungaroringi hétvége után október 9-10-én láthatjuk legközelebb versenyezni Michelisz Norbit, Tassi Attilát és a Zengő Motorsport, méghozzá a csehországi Mostban, majd egy héttel később már Franciaországban a Circuit Pau-Arnos versenypályán mérik össze erejüket. Előbbi helyszínen fog vendégeskedni egyébként a motoros endurance-vb is, amely ottani nyolcórás versenyével pótolja a szintén lefújt legendás suzukai 8 órás futamát, míg az utóbbi években komoly modernizáláson átesett francia pályára a Pure ETCR kíséri el a WTCR mezőnyét – ahogy azt tette volna eredetileg Dél-Korea esetén.

November első hétvégéjén kapott helyet a július végéről a szükséges pályamunkálatok miatt elhalasztott olaszországi állomás az Adria Racewayen, míg a szezon november 27-28-án az oroszországi Szocsiban zárul, amely városi pályát a Formula-1-ben jól ismerhetünk. Fontos azért kiemelni, hogy a Circuit Pau-Arnos és Adria Raceway esetén még szükség van az FIA Grade 3-as homologizációra, míg Szocsinál a kormánynak kell még rábólintania a versenyrendezésre.

A WTCR átalakított versenynaptára jelen állás szerint:

Június 5-7.: Nordschleife, Németország
Június 26-27.: Estoril, Portugália
Július 10-11.: Motorland Aragon, Spanyolország
Augusztus 21-22.: Hungaroring, Magyarország
Október 9-10.: Most, Csehország
Október 16-17.: Circuit Pau-Arnos, Franciaország
November 6-7.: Adria Raceway, Olaszország
November 27-28.: Szocsi, Oroszország
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: