DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCR

Négy autó, két spanyol sztárpilóta a Zengő Motorsportnál

Tavalyhoz képest is emeli a lécet a magyar csapat, amely összesen négy Cuprát indít idén a Túraautó-világkupában: Mikel Azcona marad, mellé pedig egy másik vb-futamgyőztes veterán érkezik.

Megszokhattuk az évek során, hogy Zengő Zoltán és a Zengő Motorsport mindig képes előállni valami váratlannal, de még így is szenzációs a mai bejelentés, miszerint még a 2020-as szinthez képest bővül a csapat létszáma a Túraautó-világkupában. A túraautózás nemzetközi elitjében évtizedes múltra visszatekintő magyar alakulat ugyanis idén már nem kevesebb, mint négy Cupra Leon Competiciónt állítanak csatasorba a WTCR-ben.

zengo-cupra-azcona-gene-1



Ebből kettőnek a pilótája is megvan már, méghozzá két spanyol sztárversenyző személyében. Egyfelől marad a Zengő kötelékeiben Mikel Azcona, aki tavaly öt év után szerzett ismét győzelmet az istállónál, s aki idén már a bajnoki címet veszi célba velük. Másfelől érkezik mellé Jordi Gené, aki több évtizedes rutinnal rendelkezik a túraautózás terén: annak idején a WTCC-ben több futamot is megnyert az 50 éves veterán. Azcona és Gené egyébként egyaránt rajthoz állnak az idén induló elektromos bajnokságban, a Pure ETCR-ben is a Cupra gyári versenyzőjeként.

„Nagyon örülünk, hogy továbbra is a Cuprával dolgozhatunk, és folytathatjuk a 2020-ban megkezdett fejlődést” – fogalmazott Zengő Zoltán csapatfőnök, utalva a már említett győzelemre és az Azcona révén szerzett összetettbeli hetedik helyre. „Jó érzés, hogy Jordi Gené személyében egy második gyári Cupra-versenyző is csatlakozik hozzánk Mikel Azcona mellett. Óriási tapasztalata van és nagyon gyors, és hisszük, hogy sokat segíthet a csapatnak és Mikelnek a fejlődésben. Meg szeretnénk nyerni a bajnokságot egyéniben és a csapatok között is, és minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy elérhessük ezt a sikert a Zengő Motorsporttal.”

zengo-cupra-azcona-gene-2

A másik két zengős versenyző kiléte egyelőre ismeretlen, erről bejelentést a következő hetekre ígérnek, ám ismerve Zengő Zoliék filozófiáját, szinte biztosra vehetjük, hogy két magyar pilótáé lesz a másik két ülés.

A mai napon egyébként történt még egy bejelentés a WTCR-ben. Kiderült, hogy az új Hyundai Elantra N TCR-rel nemcsak az eddig ismert kvartett fog indulni 2021-ben, hanem újonnan csatlakozó alakulatként a Target Competition is, méghozzá a Beckman testvérpárral, Andreasszal és Jessicával – utóbbi az első hivatalosan is megerősített hölgyversenyző a június elején a Nordschleifén rajtoló szezonra (ha legalább három állandó női pilóta lesz, külön pontversenyt is kiírnak számukra). Ezzel már összesen 20 pilóta szereplését jelentették be hivatalosan, plusz a még egyelőre ismeretlen másik két zengős versenyző.

A WTCR mezőnye jelen állás szerint:

Csapat

Márka

Versenyző

Cyan Racing Lynk & Co

Lynk & Co

Yann Ehrlacher

Yvan Muller

Cyan Performance Lynk & Co

Thed Björk

Santiago Urrutia

BRC Racing Team

Hyundai

Michelisz Norbert

Gabriele Tarquini

Team Engstler

Luca Engstler

Jean-Karl Vernay

Target Competition

Andreas Backman

Jessica Backman

All-Inkl.com Münnich Motorsport

Honda

Esteban Guerrieri

Nestor Girolami

All-Inkl.de Münnich Motorsport

Tassi Attila

Tiago Monteiro

Audi Sport Team Comtoyou

Audi

Frederic Vervisch

Gilles Magnus

Nathanael Berthon

Tom Coronel

Zengő Motorsport

Cupra

Mikel Azcona

Jordi Gené

???

???

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: