DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WTCR

WTCR: Új autó, régi csapat Michelisz számára

Három szezont követően lecseréli a WTCR-ben használt i30-as típust a Hyundai, így Michelisz Norbert és márkatársai idén egy új modellel szállnak harcba a túraautó-világkupa bajnoki címéért.

A Hyundai hétfőn délután értesítette a világsajtót a magyarok számára kedves hírrel, miszerint Michelisz Norbert idén is a márkával folytatja a versenyzést a WTCR-ben. Jelentős változás a 2019-es bajnok számára, hogy a három éven át használt, i30-as típust idén a tengerntúli TCR-ben már kipróbált Elantra modellje váltja. Két jelentős különbség a két típus között, hogy az Elantra hosszabb tengelytávval rendelkezik, ami eltérő vezethetőséget eredményez, valamint szedán kialakítású, ami talán aerodinamikailag némi előnyt nyújt a csapotthátú i30-hoz képest.

Hyundai-Elantra-N-TCR-1-1200x902



"Mindent megtettünk annak érdekében, hogy a partnereink idén is rajthoz állhassanak az FIA Túraaautó-világkupában. Különböző okokból kifolyólag elégedetlenek voltunk a tavalyi eredményeinkkel, de a múltban ez a csapat eredményes volt, szóval inkább erre építettünk, mint hogy teljesen új alapokkal kezdjünk. A Hyundai Elantra N TCR minden fejlesztési fázisába bevontuk a négy gyári pilótánkat, így komoly tapasztalatokat szereztek az autóról, amit a szezon kezdetével azonnal hasznosítani tudnak" - idézte a TouringCarTimes Andrea Adamo csapatvezetőt.

A 2020-as szezonhoz hasonlóan a Hyundai idén is két csapatot indít a WTCR-ben. A BRC Hyundai N LUKOIL Squadra Corse színeiben Michelisz Norbert és Gabriele Tarquini változatlan felállásban folytatja, míg az Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Teamnél Luca Engstler mellé Jean-Karl Vernay csatlakozik. Vernay Nicky Catsburgot váltja az alakulatnál. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: