Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. május 18. kedd
WTCR

Michelisz filmet forgatott arról, hogy ki lesz az utódja

Napra pontosan egy évvel ezelőtt lett magyar sporttörténelmet írva a túraautó-világkupa (WTCR) bajnoka Michelisz Norbert, aki azóta óriási energiákat mozgósított annak érdekében, hogy megtalálja az utódját: azt a tehetséges szimulátorost, aki hozzá hasonlóan a számítógép mögül a világ élvonalába juthat autóversenyzőként. Michelisz és csapata filmet forgatott a kiválasztás olykor drámai pillanatairól. Premier szombaton 17:30-kor a Sport 1-en.

– Amikor tavaly Malajziában megnyertem a WTCR-t, újra láttam magam előtt a tizenöt évvel korábbi önmagamat. Akkoriban a pécsi albérletben sokszor az egyetemi előadások helyett is szimulátoroztam, pedig már kezdtem lemondani a gyerekkori álmomról, hogy egy nap igazi versenyautót vezessek – emlékezett vissza Michelisz Norbert, Magyarország legsikeresebb autóversenyzője. – Egy éve nemcsak a bajnoki trófea, hanem felelősség is került a kezembe, hogy megpróbáljak visszaadni valamit a közegnek, amelyből én is indultam. Személyes ügyként vágtam bele a szimulátoros tehetségkutatóba a tavasszal, a legjobbakat pedig világszínvonalú, motorsport-specifikus fizikai, pszichológiai és mentális tesztnek vetettük alá, amelynek a végén kétfajta versenyautóban kellett bizonyítaniuk a Hungaroringen. Így találtuk meg a győztest.

NextMichelisz_3A #NextMichelisz nevet viselő programban kiválasztott versenyző 2021-ben teljes évadot teljesíthet a többszörösen az év legjobb magyar motorsportcsapatának megválasztott és nemzetközi bajnoki címekkel rendelkező M1RA színeiben egy gyorsasági bajnokságban, amelyet később választ ki Michelisz és a csapat közösen.

A tudományos alapokra is helyezett kiválasztási folyamatban öt szimulátoros vett részt, akik a #NextMichelisz első szakaszából, a tavasszal rendezett Hungaroring E-sport Bajnokság öt fordulós szezonjából kerültek a program döntőjébe. Az online bajnokságot a RaceRoom Racing Experience nevű platformon bonyolították le, amely a WTCR hivatalos szimulátora, és a valódi versenyautók élethűen modellezett virtuális változatai szerepelnek benne.

NextMichelisz_4

A teljesen ingyenes online bajnokságra bárki benevezhetett, az egyetlen feltétel azt volt, hogy magyarnak kellett lenni, és a RaceRoom történetének legsikeresebb nemzeti sorozata lett belőle, miután 4467-en vettek részt a selejtezőkön. Közülük 39-en jutottak be a bajnokságban legalább az egyik fordulóba, az első öt helyezett pedig Báldi Gergő, Nagy Dávid, Pinczés Ádám, Csuti Zoltán és Leitner Norbert lettek. Ők jutottak tovább a kiválasztás döntő szakaszába, amelynek pillanatairól dokumentumfilm készült. Ebből derül majd ki, hogy ki nyerte meg a #NextMichelisz tehetségkutatót, azaz melyik szimulátorosból válhat igazi autóversenyző 2021-ben. Bemutató szombaton 17:30-kor a Sport 1-en.

– Nem az volt a célunk, hogy azt válasszuk ki, aki jelenleg a leggyorsabb, mert az csak pillanatnyi állapot. Azt kerestük, hogy ki az, akivel a legmesszebbre juthatunk hosszú távon. Azt gondolom, hogy a kiválasztottnak van esélye arra, hogy hasonló karriert fusson be, mint én, vagy akár még jobbat is – árulta el Michelisz.

Aki szombaton 17:30-kor lemarad a Sport 1-es premierről, az aznap 20:00-kor a M1RA és Michelisz Norbert Facebook-oldalain is megnézheti a filmet, amely azokon később is elérhető lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?