DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WTCR

Yann Ehrlacher a WTCR 2020-as bajnoka

Duplán örülhetett Yvan Muller a világkupa-szezonzáró második futamán: megszerezte szezonja első győzelmét, unokaöccse, Yann Ehrlacher pedig bebiztosította a bajnoki címet. Mikel Azcona utolsó körös előzéssel állt dobogóra.

A túraautó-világkupa utolsó versenyhétvégéjén – ismét a Motorland Aragón pályán, némileg eltérő vonalvezetésen – Esteban Guerrieri az első futam megnyerésével tartotta életben bajnoki reményeit, az argentin 16 pontra csökkentette előnyét az éllovas Yann Ehrlacher-vel szemben. A küzdelem azonban hamar eldőlt: Guerrieri az első körös tülekedés során Boldizs Bencével ütközött, és fel kellett adnia a versenyt.

Ehrlacher-nek innentől csak célba kellett érnie az első hat között. Éppen hatodik helyen futott be, ezzel pedig már az utolsó futam előtt bebiztosította a WTCR bajnoki címét: a 24 éves francia a szezon legelső futamától kezdve vezette az összetettet, három futamgyőzelmet, két további dobogót szerzett, és minden egyes futamon pontokat gyűjtött.



Yvan Muller a fordított rajtrácsos pole-pozícióból megszerezte a győzelmet – négy második hely után az elsőt szezonjában –, míg Jean-Karl Vernay ért célba a második, a Gilles Magnust utolsó körben megelőző Mikel Azcona a harmadik helyen: a spanyol másodszor is dobogóra állt a Zengővel. A második rajtkockából startoló Michelisz Norbert végül ötödik lett, megismételve szezonja legjobb eredményét. Tassi Attila nyolcadik helyen ért célba, 14. pozíciójával Kismarty-Lechner Gábor is pontokat gyűjtött.

Nem csupán az egyéni bajnokság dőlt el, Ehrlacher és Muller alakulata, a Lynk & Co bebiztosította a csapatbajnokságot, Vernay pedig a WTCR Trophy elsőségét. A nap utolsó futamán, 15:15-től a pontverseny második helyének sorsa lesz még kérdéses, mivel Muller a győzelemmel megközelítette Guerrierit.

A 2. futam eredménye:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: