DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
WTCR

Nem lett dobogó Michelisz pole-jából

Katasztrofális első kör után csak a hatodik helyen ért célba Michelisz az első futamon Spanyolországban. Vernay 2018 óta első győzelmét szerezte, Azcona a Zengővel közel járt a dobogóhoz.

Először a szezon során a WTCR címvédője, Michelisz Norbert indult az első rajtkockából: mellőle Gilles Magnus, a második sorból Jean-Karl Vernay és Gabriele Tarquini várta a rajtot. Sajnos az első kör katasztrofálisan alakult Michelisz számára: a rajtnál Magnust próbálta kivédeni, közben pedig a harmadik rajtkockából Vernay átvette a vezetést. Az első kanyarban a belga is átlépte a Hyundai magyar versenyzőjét, majd pár körrel később Santiago Urrutiával szemben is veszített pozíciót. Michelisz a Zengő spanyoljával, Mikel Azconával és a Tarquinivel való harcban is alulmaradt – a kör végére egészen a hetedik helyre esett vissza.



Az élen Vernay, Urrutia és Magnus hármasa alakult ki a 10 körös futam első felében – a negyedik Azcona tűnt még esélyesnek rá, hogy felzárkózzon rájuk. Köztük nem történt változás a folytatásban, a francia szezonja első győzelmét szerezte a Motorland Aragón pályán, Azcona hazai versenyen negyedik lett.

Habár az élen kevés akció történt, a középmezőnyt kemény harcok, előzések, kiterelések és pályakiszélesítések jellemezték minden körben. Tarquini ötödik lett Michelisz előtt, aki feltehetőleg az első körös csatában megsérült autóval lett hatodik: Yvan Muller a futam elején elé került, de őt sikerült visszaelőznie.

Boldizs Bence három pozíciót javítva a kilencedik helyen ért célba, a bajnokság éllovasa, Yann Ehlacher pedig a 20. rajthelyről a 11.-ig zárkózott fel, két hellyel megelőzve fő üldözőjét, Esteban Guerrierit. Magyarok csatáztak az utolsó pontért: Tassi Attila végül megelőzte az eddigi legjobb WTCR-futamát teljesítő Kismarty-Lechner Gábort.

Az 1. futam eredménye, Motorland Aragón:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: