DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
WTCR

Ehrlacher-siker, Michelisz 9 helyet javított a 2. futamon

Első körös tömegbaleset és biztonsági autó is volt a magyar WTCR-hétvége középső versenyén. Boldizs Bence indult a pole-pozícióból, ahonnan hetedikként végzett, Michelisz Norbert pedig nagy felzárkózással lett hatodik.

Magyar újonc magyar csapattal az első rajtkockában a Hungaroringen: Boldizs Bence kezdhette a második futamot az élről. A fiatal versenyző eredetileg 11. helyen végzett a Q2-ben, de Gilles Magnus büntetése után előrelépett egy helyet, ami a fordított rajtrácson pole-pozíciót ért.



 

A rajt pillanatában jól indult el a Zengő Cuprájával, az egyenesben azonban lendületet veszített: egészen a hatodik helyre esett vissza. A mögüle induló két Lynk & Co az élre állt – a 2-es kanyarban Yvan Muller el is engedte a bajnokságra esélyes Yann Ehrlacher-t –, Jean-Karl Vernay harmadik helyre ugrott.

Erősen rajtolt Boldizs csapattársa, Mikel Azcona a hatodik helyről, aki negyedik is volt, aztán megforgatták a 2-es kanyarban. Az útba kerülő autó tömegbalesetet okozott, versenyzők pördültek meg és ütköztek egymással, Nestor Girolami pedig törött futóművel maradt a pálya szélén. Azcona a kavarodásból kiverekedve magát a hatodik helyre jött vissza, de sérült autójával hamarosan kiállt.

Ehrlacher körről körre szakadt el üldözőitől, miközben a második-harmadik-negyedik helyen Muller és Santiago Urrutia fogta közre Vernay-t, aki az Alfa Romeóval hősiesen állta sarat a két Lynk & Cóval szemben. Hátrébb magyar sor alakult ki: Michelisz Norbert a 15. rajthelyről már a 4. körben feltornázta magát a hatodik helyre, megelőzve az eddigre hetedik pozícióba visszaeső Boldizst, valamint Tassi Attilát.

A 8. körben beküldték a biztonsági autót: a mezőny hátsó felében Tom Coronel forgatta falba az első kör óta eleve sérült autóval versenyző Luca Engstlert. A hollandot áthajtással büntették a manőverért.

A futam távját a safety car mögött töltött két körrel 14-re növelték, így négykörös sprint maradt a végéig. A lenullázott különbségek ellenére az izgalmak elmaradtak a végén. Ehrlacher magabiztosan szerezte idei harmadik győzelmét, mérlege egy második és egy első hely Magyarországon: a francia tovább növelte előnyét a pontversenyben. Nagybátyja, Muller lett a második, Vernay pedig megvédte a harmadik helyet Urrutia előtt.

Michelisz megszorongatta Nathanael Berthont a végén, de be kellett érnie a hatodik hellyel: kilenc pozíciót javított a rajtrácshoz képest. Egy hellyel mögötte, hetedikként végzett Boldizs. A pole-pozíció ismeretében az eredmény nem csillog a legfényesebben, más szemszögből nézve azonban a magyar pilóta idei legjobb eredményét gyűjtötte és a rajtot leszámítva nem veszített sok pozíciót. Maga mögött tartotta az utolsó körökben a tavalyi bajnoki ezüstérmes Esteban Guerrierit ért célba, aki mögött Tassi Attila kilencedikként végzett.

A 2. futam eredménye:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: