DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
WTCR

Az első futamot Guerrieri nyerte, Tassi a legjobb magyar

Az élmezőnyben kevés volt az esemény a magyar hétvége első futamán, kicsit hátrébb a zengős Mikel Azcona szolgáltatott akciót, aki az ötödikként végző Tassi Attilával is összecsapott. Michelisz Norbert szépen zárkózott fel, de ki kellett állnia a bokszba.

Koránkelős vasárnap volt a mai a WTCR mezőnye számára, hiszem már délelőtt negyed 10-kor elrajtolt a nap három futama közül az első a Hungaroringen. A Q1 eredménye alapján felálló rajtrácson Esteban Guerreri foglalhatta el a pole-pozíciót, és több magyar, illetve magyar érdekeltségű versenyző kiválóan ment: a második rajtkockába állt fel Mikel Azcona, a Zengő Motorsport pilótája, Tassi Attila pedig a negyedikről indult.

A rajt nem sikerült legjobban számukra: Tassi negyedik maradt, a lassan elmozduló Azcona egészen a hetedik pozícióig esett vissza. Guerrieri két Lynk & Cót kapott magára, Yann Ehrlacher-t és Yvan Mullert. Nagy formában volt Nestor Girolami is a hetedik rajtkockából, a második körben feljött a harmadik helyre.

 



Ami a magyar versenyzőket illeti, Tassi az ötödik helyre esett vissza, Michelisz Norbert viszont a 14. rajtpozícióból megkezdte a felzárkózást, és hamar feljött a kilencedik helyezésig. Azcona előbb visszacsúszott a nyolcadik helyig, majd elkezdte a kapaszkodást. Jean-Karl Vernay-t rámenősen előzte meg, többször összecsattantak a karosszériák, aztán a Santiago Urrutia kék autóját helyezte nyomás alá, a harmadik helyért küzdő csoport végén.

Míg Hondák és Lynk & Cók haladtak az első hat helyen, nyomukban egy Cuprával, a Hyundainak szörnyű napja volt: előbb Gabriele Tarquini, majd sajnálatos módon Michelisz Norbert is kiállt a bokszba. A magyar versenyzőt visszaküldték a pályára, de érdemi eredményre már esélytelenül: a leggyorsabb kört azért megfutotta.

Azcona áthámozta magát Urrutián, és három körrel a 12 körös futam vége előtt már Tassival csapott össze – az első menetben a magyar versenyző megvédte pozícióját az első kanyarok összecsapása során. A spanyol versenyző agresszivitásáért fekete-fehér zászlós utolsó figyelmeztetést is kapott.

Guerrieri mondhatni simán megszerezte szezonja második győzelmét. Az üldözők végig ott voltak a nyomában, de nem támadtak: Ehrlacher bajnoki előnyét szem előtt tartja beérte a második hellyel. Girolami és Muller végzett a harmadik-negyedik helyen, míg Tassi legjobb magyarként ötödik helyen ért célba, Azconának meg kellett elégednie a hatodik pozícióval. Boldizs Bence 16. lett, ami egy pontot ért, mivel az előtte végző Luca Filippi eredményei nem számítanak bele a bajnokságba – Boldizs a második, fordított rajtrács pole-pozíciójából érhet el egy igazán szép eredményt.

Az 1. futam eredménye:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: