DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCR

A LIQUI MOLY beszáll a WTCR túraautó-világkupába

Újdonság a LIQUI MOLY hosszú motorsport-történetében: A német olaj- és adalékspecialista először válik egy gyári csapat partnerévé. A márka a Hyundai Motorsports oldalán száll be a WTCR túraautó-világkupába. "Ez is azt mutatja, mekkora értéket testesítünk meg az autógyártók szemében", mondta Peter Baumann, a LIQUI MOLY marketingvezetője.

A LIQUI MOLY több, mint tíz éve otthon van a túraautó-sportban. Kezdetben a WTCC túraautó-világbajnokságban, majd 2015-ös megalapítása után a TCR-sorozatban, mindig az Engstler-versenyistállóval együttműködve. A LIQUI MOLY velük együtt teszi meg a következő lépést a WTCR túraautó-világkupába. A versenysorozatban az Engstler a Hyundai gyári csapataként lép fel. A két Hyundai i30 N TCR-ben a holland WTCR-veterán Nicky Catsburg és a német TCR-teherség Luca Engstler száll ringbe a címért, ha a koronaválság után elindul a szezon.

TCR_Hyundai_2020_front_resize



A sok évtizedes motorsport ellenére a WTCR-ben történő fellépés új minőséget jelent a LIQUI MOLY számára. "Ez az első alkalom, hogy egy gyári csapattal, vagyis közvetlenül egy autógyártóval dolgozunk együtt", mondja Peter Baumann. Az együttműködés egyrészt az autókon való markáns szereplésben, másrészt abban mutatkozik meg, hogy a két Hyundai i30 N TCR LIQUI MOLY-olajjal megy majd. A Synthoil Racetech GT1 10W-60-at használják majd, ami egy teljesen szintetikus olaj, melyet kifejezetten versenypályákon történő használatra fejlesztettünk ki.

A Hyundai-jal történő együttműködés során a LIQUI MOLY számára nem csak a márkaismertség áll a középpontban, hanem az új üzleti területek fejlesztése is. A cég hagyományosan a másodpiacra, vagyis a járművek karbantartására összpontosít. Ezért örvend nagyobb ismertségnek a cég a szervizek körében, mint az autókereskedőknél. A LIQUI MOLY az utóbbiakkal is szeretne üzleti kapcsolatot kiépíteni. "Ha a Hyundai még a versenysportban is minket választ, akkor egy Hyundai-autóháznak méginkább érdemes egy pillantást vetnie ránk", mondta Peter Baumann. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: