DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
WTCR

Michelisz: Kissé eltávolodtunk egymástól Zengő Zolival

Beszélt-e egykori felfedezőjével a maláj siker óta? Hol kapott helyett a vk-trófea? Milyen bajnokságokban próbálná még ki magát? Többek között ezekre válaszolt Norbi egy olvasói kérdezz-felelek során.

Mi is jeleztük, hogy a magyar autósport első világszintű FIA bajnoki címét szerző Michelisz Norbert arra biztatta olvasóit, hogy a koronavírus-járvány közepette történő bezártságot oldják azzal, hogy kérdéseket tesznek fel neki, amelyeket ő aztán megválaszol. Ez most meg is történt, így például megtudhattuk, hogy lenne-e kedve más bajnokságokban, mint például a DTM vagy a hosszútávú-vb-n részt venni: „Konkrét ajánlatot nem kaptam más bajnokságból, de én sem tettem semmilyen lépést azért, hogy máshol versenyezzek. Persze sok olyan sorozat van, ami érdekel, akár az említettek is, és nem zárok ki semmit, de a rövidtávú terveim között egyelőre csak a WTCR szerepel.”

michelisz-wtcr-trofea-1



Az egyik legérdekesebb kérdés arra vonatkozott, hogy találkozott-e a tavalyi világkupa-győzelem óta egykori csapatfőnökével és felfedezőjével, Zengő Zoltánnal: „Nagyon sokan kérdezik tőlem, hogy megváltozott-e a kapcsolatom Zolival, és egy ideig szándékosan kerültem is azt, hogy válaszoljak, mert nagyon érzékeny a téma számomra. Ahogy biztos ti is sokszor tapasztaljátok, előfordul, hogy emberek eltávolodnak egymástól, ahogy az idő halad előre és mások lesznek az egyéni célok. Nagyjából velünk is ez történt, egyszerűen másképpen látunk már dolgokat egy ideje. Mindettől függetlenül nagyon sok szép emlékkel gazdagodtam a közös időkből, és ezeket soha nem fogom elfelejteni. Malajzia után egyébként nagyon röviden találkoztunk, de azt, hogy miről beszéltünk, nem szeretném elárulni. Remélem, megértitek!”

Norbi arról is írt, hogyan éli meg a mostani helyzetet: „Ez nekem is egy teljesen új élethelyzet. Az elmúlt években rengeteg impulzus ért, sok helyen megfordultam, és ehhez képest drasztikus váltás ez a bezárkózottság. Szerintem nem jó, ha valaki egyfolytában a hírfolyamot pörgeti, olvasva a jellemzően negatív híreket és gazdasági előrejelzéseket. Én ehelyett inkább a könyvekbe menekülök, szeretem a skandináv krimiket, de a legutóbbi négy könyvből kettő például német nyelvű volt, amit olvastam, hogy gyakoroljak. Az a jó, ha találunk valami hasznos időtöltést otthon, ami képes elterelni a figyelmet.”

Az is kiderült, hol tartja a hyundaios pilóta a vk-sikerért járó trófeát: „Azt a hatalmas kupát sajnos nem hozhattam haza, a kicsinyített mása viszont kiemelt helyen van otthon a vitrinben. Közvetlenül a 2017-es vb-ezüstért járó trófea és az első, 2011-es hungaroringi WTCC-dobogómért kapott nagyon szép Zsolnay-váza mellé került. A többi kupám 99 százaléka a szüleimnél van Hímesházán” – mondta el Michelisz, aki az idei esélyek kapcsán Esteban Guerrierit és Yvan Mullert nevezte meg két fő kihívójának (utóbbit egyébként karrierje legkeményebb ellenfelének is tartja).

Norbi természetesen további kérdésekre is válaszolt, így például arra is, hogyan élte meg a hungaroringi verseny törlését – a teljes kérdezz-felelek IDE KATTINTVA olvasható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: