DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
WTCR

Michelisz-parádé Sepangban: A második pole is az övé

A magyar pilóta dominált a pénteki napon, az első után a második időmérőt is megnyerte, úgyhogy tovább növelte előnyét a pontversenyben. Jöhetnek a vasárnapi futamok!

Az első időmérőt megnyerő Michelisz Norbert a sepangi WTCR-szezonzáró második kvalifikáción is rögtön megadta az alaphangot, azonnal az első mért körével az élre állt, méghozzá egy parádés időeredménnyel és a folyamatosan javuló körülmények között végül csak egy valaki, Nicky Catsburg tudta őt megelőzni - Norbi a második helyen zárta a Q1-et. Yvan Muller csak a 13. helyen zárt és ezzel be sem jutott a Q2-be, ahogy a 19.-ként végző Thed Björk sem, ami további pozitívum volt Michelisz szempontjából - azt pedig magyar szemszögből emeljük ki, hogy Tassi Attila is továbbjutott az időmérő második szakaszába. Michelisz riválisai közül csak Guerrieri futott jó időt, ő negyedikként ment tovább.

mi5



A Q2 aztán ismét Michelisz "bombájával" kezdődött, a magyar pilóta megfutotta a hétvége addigi legjobb körét, a Hyundai taktikázása pedig ha nem is tökéletesen, de megfelelő hatásokkal működött: Norbi elsőként jutott be a Q3-ba, mögötte Catsburg és Tarquini a második-harmadik helyet hozta, a riválisok közül pedig csak Guerrieri köszönt be a Q3-ba.

A Super Pole-ban Michelisz ment először és az ott futott újabb parádés idejét nem is tudták megközelíteni a többiek, úgyhogy a magyar pilóta újabb pole-pozíciót szerzett - kettőből kettőt, ennél jobban nem is alakulhatott volna számára a pénteki nap. A levesébe Guerrieri kicsit beleköpött, mert megverte a másik két Hyundait és a második helyre jött be, így a csapatstratégia nem jött ki tökéletesen, de ettől még Norbi első helye megkérdőjelezhetetlen volt, nyolc tizedmásodpercet (!) osztott ki riválisának.

Michelisz így Guerrierivel szemben 15, Mullerrel szemben 21, Björkkel szemben pedig 38 pontos előnnyel vághat neki a vasárnapi három futamnak.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: