DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCR

Michelisz megfoghatatlannak tűnik Sepangban

Eddig hazai szempontból kiválóan alakul a világkupa megnyeréséért folytatott harc a WTCR utolsó versenyén. A bajnokság éllovasa, Michelisz Norbert már megszerzett egy pole-pozíciót, az ellenfelek küszködnek.

A decemberi malajziai szezonzárón dől el a Túraautó-világkupa bajnoki címe: a végső győzelemért folytatott harcban Michelisz Norbert csupán 6 pont előnnyel érkezett a helyszínre Esteban Guerrieri, valamint 8 ponttal Yvan Muller előtt.

A sepangi hétvége alapján azonban eddig a Hyundai és Michelisz a toronymagas favorit. A magyar pilóta első helyen zárta az első, Mikel Azcona mögött második helyen a második szabadedzést, míg Guerrieri jobb helyezése 12., Mulleré 15. pozíció volt.



Hasonló képet mutatott az első időmérő edzés is. Michelisz már a 30 perces szakasz elején az élre ugrott, innentől pedig senki sem tudott elé kerülni. A pályafutása legnagyobb eredményéért hajtó magyar pilóta 2:13,748-as körével pole-pozíciót szerzett a hétvége első versenyére. A második helyen végző Aurelien Panis jelentős időkülönbséget, 0,380 másodpercet kapott tőle.

A további sorrend Nestor Girolami, Azcona és Frederic Vervisch lett, ők végeztek még fél másodpercen belül Michelisz köréhez képest. A bajnoki ellenfelek újra gyengén teljesítettek, Guerrieri 10., Yvan Muller csupán 16. rajteredményt szerzett, a matematikailag még szintén esélyes Thed Björk pedig a 28. helyről indulhat.

A második és harmadik futam rajtsorrendjéről döntő második időmérőt is megtartják még ma (12:30-tól). A szombat szünet lesz a WTCR-mezőnynek, mindhárom futamra vasárnap kerül sor.

Az 1. időmérő eredménye (top 15):

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: