DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
WTCR

WTCR: Kaotikus időmérő Japánban, Micheliszé a fordított rajtrácsos pole

Egy tizennegyedik és egy tizedik helyezést szerzett a WTCR bajnokaspiránsa, Michelisz Norbert a sorozat japán fordulójának két időmérő edzésén, amiket szakadó eső és négy piros zászlós fázis is tarkított.

Helyi idő szerint péntek délután mindkét kvalifikációt lebonyolították a Túraautó-világkupa japán fordulóján, Suzukában. Az edzések finoman szólva sem zajlottak zökkenőmentesen, az első, félórás menetet a szakadó eső miatt négyszer kellett megszakítani. Mikel Azcona Tom Coronellel ütközve okozott piros zászlós fázist, míg Daniel Haglöf, Tassi Attila és Yvan Müller egymagában hagyta el a pályát, és ragadt a sóderágyban. Utóbbi pilóta autója ráadásul súlyosan megsérült. 

A botladozásból a Hondák jöttek ki a legjobban, Tiago Monteiro, Esteban Guerrieri és Nestor Girolami szerezte meg az első három helyet a szombati futamra. Ez különösen Guerrierinek jó hír, aki kilenc pontos hátránnyal üldözi az élen álló Michelisz Norbertet. A magyar pilóta számára nem sikerült jól az időmérő, nyolc tizedmásodperces lemaradással a tizennegyedik hely lett az övé.

A mezőny és a helyszínre látogatók szerencséjére a késéssel kezdődő, vasárnapi rajtsorrendeket eldöntő második edzés már száraz körülmények között zajlott, igaz meglehetősen alacsony tapadás mellett. A három etapra osztott időmérés legjobb ötje közé Johan Kristoffersson, Mikel Azcona, Esteban Guerrieri és Andy Priaulx került be, közülük a Volkswagen svédje bizonyult a leggyorsabbnak, a közelébe csak az eddig remeklő Tiago Monteiro érhetett. A Hyundaioknak szörnyen kezdődött a japán hétvége, a top tízbe csak Gabriele Tarquini fért be mindkétszer. Michelisz számára vigaszdíj a tizedik pozíció, ami a hétvége fordított rajrácsos futamán egy első helyet jelent.

A hétvége további menetrendje részletesen ezen a linken.

Az első időmérő edzés végeredménye (top tíz):

 wtcr-kvali1ered



A második időmérő edzés eredménye (top tíz):

 wtcr-kvali2ered

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: