DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCR

Két újonc a dobogón, Tassit rögtön kilökték

Michelisz Norbert hetedik lett a futamon, amelynek izgalmait a másik magyar pilóta és Muller kicsúszása jelentette. Guerrieri szezonja második győzelmét szerezte Zandvoortban.

A vasárnap 13:15-kor rajtoló második – fordított rajtrácsos – futaman a pole-ból induló Esteban Guerrieri megőrizte első helyezését, mögötte Benjamin Leuchter, Johan Kristoffersson és Nicky Catsburg sorrendje is maradt, az ötödik Yvan Muller javított egy pozíciót, Michelisz Norbert pedig a nyolcadik helyre állt be. A mezőny másik magyarja, Tassi Attila már az első körben balesetet szenvedett: miután megcsúszott, Tom Coronel meglökte hátulról a 7-es kanyarban. Tassi autója előbb a jobb oldali szalagkorlátnak ütközött, majd átcsúszott a pályán és a sóderágyban állt meg. Már az első körben biztonsági autós fázist rendeltek el.

A harmadik körben újraindult a verseny – melynek távját 14 körre növelték – de fontos változás nem történt. Az utolsó kanyarban Muller szaladt ki: megfogta az autót, de több helyezést is elveszített, Michelisz egy pozíciót nyert.



Minimális esemény történt a futam leintéséig: Guerrieri szerezte a győzelmet, a bajnokság éllovasa növelte előnyét, meglepő, hogy csupán második elsőségét szerezte a szezonban. Leuchter pályafutása első dobogós eredményét szerezte – a verseny előtt utolsó helyen állt a bajnokságban –, a kétszeres ralikrossz-világbajnok Kristoffersson ugyancsak először állt a pódiumon. Mindketten közel kerültek Guerrierihez az utolsó körökben, de a pálya jellegéből fakadóan nem sok esélyük volt előzési kísérletet tenni.

Catsburg, Azcona és Farfus mögött Michelisz hetedik helyezést ért el. Hibája után Muller végül csak kilencedik lett a harmadik futam pole-pozíciósa, Yann Ehrlacher mögött, a bajnokság második és harmadik helyezettje, Nestor Girolami és Thed Björk a 10. és 12. helyen végzett, így lemaradásuk jelentősen, 20 pontra nőtt Guerrierihez képest.

A 2. futam eredménye (top 10):

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: