DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
WTCR

Dupla csapatutasítás a Lynk & Cónál, Michelisz dobogón

Értelmezhetetlen jelenetek játszódtak a WTCR harmadik zandvoorti futamán: előbb Björknek kellett elengednie Ehrlacher-t, aztán Ehrlacher-nek Björköt az élen. Michelisz Norbert a végén jött fel a dobogós helyre.

A túraautó-világkupa holland versenyhétvégéjének harmadik futamát Yann Ehrlacher kezdte meg az első helyről a Lynk & Co TCR-gépével: eleinte úgy tűnt, nagybátyja, Yvan Muller három év óta először a pole-ból startolhat, de elvették Q3-as körét a limitet túllépő turbónyomás miatt, így ő az ötödik helyről indult. Michelisz Norbert egy pozíciót nyert, a harmadik rajtkockát örökölte meg Thed Björk mögött.

A páros helyről rajtoló autók jobban kezdtek: Björk Ehrlacher-t, Augusto Farfus Micheliszt ugrotta át, a két Hyundai mögött Yvan Muller, Mikel Azcona, Johan Kristoffersson és a második futam győztese, Esteban Guerrieri sorrendje állt be.

A 3. körben változás történt az élen: Ehrlacher a célegyenes végén, az 1-es kanyarban megelőzte Björköt, szemmel láthatóan csapatutasításra. Három körrel később aztán megkérdőjelezhető üzenet jött a Cyan Racingtől: mivel Björk a gyorsabb, cserélje vissza a két versenyző a pozíciót. Ehrlacher kiborulva reagált a kérésre, gyenge motorjából fakadó hátrányát emlegette, kisvártatva azonban elengedte Björköt.



A mezőny első harmadában nem történt változás a továbbiakban, hátrébb zajlott le kis számú előzés. Az első futamhoz hasonlóan a Lynk & Co újra első-második helyet szerzett Björk vezetésével. A szörnyen csalódott Ehrlacher és Michelisz Norbert állt dobogóra: az utolsó körig úgy tűnt, a visszatérő Farfus 2010 óta először pódiumon végez a szériában (amely akkor még WTCC-ként futott), de a legvégén helyet cserélt a két Hyundai.

A bajnoki éllovas Guerrieri a nyolcadik pozícióban végzett, Gabriele Tarquini a 14. rajthelyről jött fel a kilencedik pozícióba. Nagy csata a 10. helyért zajlott, melyet Rob Huff szerzett meg a hazai pályán szereplő Catsburg előtt. Tassi Attila a 23. helyen végzett.

A 3. futam eredménye (top 15):

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: