DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
WTCR

Björk győzelemre váltotta a pole-t

Thed Björk várhatta a pole-pozícióból a WTCR zandvoorti fordulójának első versenyét. A BoP-változtatással megpróbálták csökkenteni a Lynk & Co csapatának előnyét, de így is kettős győzelmet arattak.

Björk megtartotta első helyét a rajtot követően, mögötte Yvan Muller fordult el. Michelisz Norbert az első kör végén a 12. helyen állt, Tassi Attila pedig a 20. pozíciót foglalta el. Norbinak a verseny elején problémája akadt a gumikkal, ezért többen is feltorlódtak mögötte, de megelőzni senki nem tudta.

Féltávnál aztán Michelisz mégis kijött a bokszba egy kényszerű kerékcserére, miután továbbra sem szűnt meg a vibráció, amit a bal első kerék felől érzett, ezzel számára gyakorlatilag véget is ért a verseny.



 

Örömtelibb, hogy Tassi Attila két pozíciót is előrébb lépett eközben, és már a 19. helyen körözött. A Hyundai versenye viszont nem alakult túl fényesen, miután a 7. körben Farfus kiállni kényszerült.

Sok izgalmat ezután már nem tartogatott az első futam, Thed Björk idei második győzelmét aratta, a második helyen Yvan Muller, a harmadikon pedig Mikel Azcona végzett. Michelisz Norbert végül a 24. helyen ért célba, Tassi Attila pedig a 18. lett.

Az első verseny végeredménye:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: