DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCR

WTCR: Girolami duplázott a Hungaroringen

A WTCR második, fordított rajtrácsos futamán a szombati győztes tudott ismételni, Michelisz Norbert azonban balszerencsés volt, és kétkörös hátrányban zárta a viadalt.

Jean-Karl Vernay nem sokáig tudta megtartani fordított rajtrácsos pole-pozícióját: a Cuprával versenyző Daniel Haglöf egyből megelőzte őt, de a svéd sem élvezhette sokáig az első helyet, az első kanyarok után ugyanis Nestor Girolami vette át a vezetést.



Bár a futam előtt eső áztatta a Hungaroringet, hamar kiderült, hogy azok döntöttek jól, akik száraz abroncsokat tettek fel autóikra. Az első körök ennek megfelelően nagy kavarodást hoztak: Mehdi Bennani és Thed Björk is ütközés miatt adta fel a küzdelmet. Később Gabriele Tarquini ütközött Yann Ehrlacher-vel, így Yvan Muller lett a Cyan Racing legjobbja – noha a mezőny második feléből rajtolt.

A futam vége felé Vernay zárkózni kezdett Girolamira, az argentin azonban remekül állta a sarat, és behúzta második diadalát a hétvégén. A harmadik hely Daniel Haglöfé, a negyedik Mikel Azconáé lett, mögöttük nagyobb lemaradásban Esteban Guerreri ért célba.

A 10. helyről induló Michelisz Norbert feladta a versenyt, viszont a harmadik futamot az élről kezdi majd. Tassi Attilát remek versenyzés után a nyolcadik helyen intette le a kockás zászló.

A verseny végeredménye:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: