DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCR

WTCR: Még erősebb mezőny alakul 2019-re

A szezon végének közeledtével a túraautó-világkupából is egyre több átigazolási pletykát hallani. Yvan Muller csapata márkát vált, Micheliszék istállója négy autóra duzzad.

A várakozások szerint számos korábbi kiváló túraautó-versenyző, WTCC-futamgyőztesek ternek vissza a 2019-es szezonban, amely során a létszám is növekedni fog, 26-ról várhatóan 30 főre. A túrautó-versenyzés vezető médiuma, a touringcartimes.net nyomán sorra vesszük, milyen változásokra lehet számítani, az egyszerűség kedvéért csapatokra lebontva:

Yvan Muller Racing: A legnagyobb mozgolódás a négyszeres világbajnok csapata körül van kilátásban. Az összefonódások meglehetősen szövevényesek, igyekezünk áttekinthetően taglalni őket: Az YMR a korábbi Volvót működtető svéd csapattal, a Cyan Racinggel egyesül, amely a háttérből már idén is segítette a formációt. A Cyan Racing egy kínai márka, a Lynk & Co autójával tér vissza: a márka tulajdonosa a Geely Group, amely a Volvót is birtokolja. Thed Björk, Yvan Muller és Yann Ehrlacher szereplése várható a csapatnál, a negyedik autó, melyet Nicky Catsburgnak szántak, a legújabb fejlemények szerint kérdőjeles.



BRC Racing Team: Michelisz Norbert és a WTCR első szezonjának megnyerésére esélyes Gabriele Tarquini csapata az Yvan Muller Racing márkaváltásával megszabadul házon belüli, Hyundait használó ellenfelétől, ezzel egyidejűleg pedig a hírek szerint négy autóra bővül. Michelisz és Tarquini (57 esztendősen!) marad, melléjük pedig két másik sztár érkezik: a WTCC-t és DTM-et megjárt Augusto Farfus és Catsburg.

Sebastien Loeb Racing: Rob Huff és Mehdi Bennani maradására lehet számítani a Volkswagen Golfokat használó csapatnál.

Audi: Frederic Vervisch és Gordon Shedden kétéves szerződéssel rendelkezik, melyet közvetlenül a márkával kötöttek. Eredményes szezonja után a 2017-es TCR-bajnok Jean-Karl Vernay is nagy valószínűséggel folytatja.

Honda: A sérülése miatt idén egyetlen versenyhétvégén induló Tiago Monteirónak kétéves szerződése van a márkával, Esteban Guerrieri folytatása várható a gyártóval.

Peugeot: A ralikrossz-világbajnokságból való kiszállás után a gyártó növelheti a TCR-es programra fordított támogatását.

Egyéb nagy nevek, akiknek szereplése felmerült a WTCR 2019-es szezonja kapcsán: Nestor Girolami és Colin Turkington, egyszeres WTCC-futamgyőztesek, valamint Andy Priaulx. A forrás szerint a háromszoros világbajnok felbukkanására jelenleg kevesebb esély mutatkozik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: