DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCR

Óriási feszültség szakadt ki Micheliszből a szlovák WTCR-hétvégén

A túraautó-világkupa magyar sztárjának, Michelisz Norbertnek finoman szólva nem indult optimálisan a hétvégéje Szlovákiában. Aztán csak sikerült felülkerekedni a problémákon, kicsit dühből is.

Michelisznek az idei WTCR-szezonban gyakorlatilag minden pechből kijutott, ami csak kijuthatott neki. Nem volt kivétel a szlovák WTCR-hétvége eleje sem, ugyanis hiába szerzett az első időmérőn egy első rajtsoros indulást magának, az első verseny hajnalán jött a hír, hogy három Hyundai-pilóta, köztük az ő időmérős eredményét is törölték a szabálytalan, megengedettnél nagyobb turbónyomás miatt, így pedig a rajtrács végére száműzettek.

Szerencsére (és a kilátogató rengeteg magyar drukker legnagyobb örömére) aztán Michelisznek sikerült maga mellé állítania Fortunát, és megnyerte a szombati időmérőt (másnap pedig a futamot is), ami szerinte a fordulópontot jelentette a hétvége további alakulásában. Erről az index.hu portálon olvasható szokásos, „Csak az autót ne ütöttem volna!” című blogbejegyzésében beszélt.

03718007_386



„Most érzem magam a legjobban egy versenyhétvége után ebben a szezonban, ami azért érdekes, mert szombat délben még semmi esélyt nem láttam arra, hogy a Slovakia Ringről pozitív hangulatban távozom majd. A második időmérő jelentette a fordulatot szombat délután, amelyen be kell vallanom, kicsit dühből is vezettem. Őszintén szólva ott és akkor féltem, hogy túlságosan is elragadnak az indulataim az autóban…”

A magyarok számára külön öröm lehetett Michelisz időmérős és harmadik futamos sikere mellett, hogy szombat kora este a fordított rajtrácsos futamon a pole-ból induló másik Norbi, Nagy csak egy helyet esett vissza, így Gabriele Tarquini mellett felállhatott a dobogó második fokára, első pontjait szerezve 2018-ban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: