DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
WTCR

Micheliszt újra megbüntették ütközésért

A magyar pilóta és Yvan Muller versenye a zandvoorti futam első körében véget ért, mindkét Hyundai a szalagkorlátban kötött ki, a franciáé annak tetején. A versenybírák Micheliszt kiáltották ki vétkesnek.

A stewardok úgy döntöttek, 10 hellyel hátrasorolják Michelisz Norbertet a hétfői első futamra, azaz a fordított rajtrácsos versenyre. A Hyundai-ok a teljesítménykiegyenlítés miatt szenvednek Zandvoortban – Michelisz a 14. helyre kvalifikált szombaton –, így ez a büntetés garantáltan a mezőny utolsó traktusát jelenti a versenyző számára.

Yvan Muller mind a csapatrádióban, mind később nyilatkozva – finomabb szavakkal – Micheliszt hibáztatta: „Én fékeztem, látható a két nagy nyoma, de ő csak nyomta, nyomta amíg a korlátban nem voltam. Látszik, hogy kicsit szélesen akart fordulni, hogy kiszorítson a fűre, de túllőtt a célon” – magyarázta a négyszeres világbajnok, akinek Marokkóban is hasonló nézeteltérése volt a magyar pilótával.



Michelisz Norbert másképpen látta a történteket, ő az eltört felfüggesztéssel magyarázza, hogy nem fordult be a kanyarban: „Balszerencsésen alakult, mivel az összekoccanás során a felfüggesztés eltört, az irányítás pedig már nem az én kezemben volt. Miután összeértünk, semmit nem tehettem már” – mondta a BRC versenyzője a touringcartimes.com-nak.

Egymás után a második versenyen büntetik baleset okozása miatt Micheliszt, akin korábban épp a harciasság hiányát kérték számon. Németországban a harmadik futamon Rob Huff-fal ütközött, amiért öthelyes büntetést kapott a zandvoorti első versenyre. Ezért indult a 19. helyről, néhány pozícióval Muller elől.

Az ütközés videón:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: