DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
WTCR

Ehrlacher az első győztes, Michelisz a pole-ból 3.

Kemény első kanyarok után álmoskás versenyt hozott a szombat a Hungaroringen. A rajt utáni kavarodásból a Münnich Motorsport két pilótája jött ki a legjobban: Ehrlacher és Guerrieri innen bekocsikáztak a célba, míg Michelisz Norbertnek a verseny vége felé sikerült visszakapaszkodnia a harmadik helyre. Nagy Dániel a hetedik helyre hozta be a M1RA autóját.

A szokásos hungaroringi hangulat fogadta a rajtrácsra felálló mezőnyt szombat délután a hétvége első versenyén. Sajnos sok örömre nem volt okuk a kezdésnél a helyszíni nézőknek: Guerrieri lerajtolta Micheliszt, de az első kanyarban szélesen fordult. Komoly helyezkedés és pofozkodás indult a következő kanyarokban: Norbi próbálta a pálya széle fele terelni az argentint, aki viszont szélesen fordult a második kanyarban, így Tarquini is a bukótérbe kényszerült, átadva a vezetést Ehrlacher kezébe. A helyezések letisztázódása után Ehrlacher, Guerrieri, Muller, Michelisz, Huff, Tarquini volt az első hat sorrendje, őket Nagy Dani követte. Filippi mellett Nagy Norbinak is az első kanyarokban ért véget a futam. 



Muller érezhetően feltartotta Norbit, aki az ötödik körben próbálkozott egy előzéssel, ám túlságosan későn fékezett, így csak a bukótérben tudott elfordulni. Hátrébb is hasonló volt a helyzet, ott Björk alakította az akadály szerepét. Michelisz kitartóan próbálkozott, de Muller remekül védte a pozícióját az első kanyarban. Hátrébb sem volt könnyebb az élet: Lesseness pöccintette meg Thompsont ugyanitt.

Már-már azt hittük, hogy így fognak befutni, de az utolsó előtti körben Michelisznek sikerült az előzés: remekül gyorsított ki az utolsó kanyarból, így a célegyenesben el tudott menni a négyszeres világbajnok mellett, átvéve tőle a bronzérmes pozíciót. Kérdésessé vált a győztes személye is, legalábbis ekkor úgy tűnt: ugyan rádión azt mondták Ehrlacher-nek, hogy Guerrieri nem fogja támadni, de az argentin mégis igen közel került hozzá. Azonban előzés végül nem lett belőle, így bekísérte csapattársát a célba. Michelisz Norbi megőrizte harmadik helyét, ezzel dobogóval megajándékozva a magyar közönséget, mögötte Muller, Huff, Tarquini és Nagy Dani futott be. Tassi Attila a 19., Szabó Zsolt a 22. helyen ért célba.

Az első verseny végeredménye:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: