DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
WTCR

WTCR: Parádés verseny, Michelisz tutira ment

Eseménydús versenyt szolgáltatott a WTCR mezőnye Marokkóból, minden körre jutott valami akció. Michelisz a 7. helyen élte túl a darálót, míg a nyertes a tavalyi TCR-bajnok Vernay lett.

Kissé furcsa körülmények között rajtolhatott el a túraautó-világkupa mezőnye a WTCR vasárnapi első versenyén, a 42 fokos aszfalthőmérséklet mellett a levegőben ugyanis mindössze 19 fokot mértek. Mivel a vasárnapi első futam fordított rajtráccsal indul el, így a mai időmérőn tizedik helyet megszerző Pepe Oriola állhatott be az első rajtkockába.

A rajtot követően, ahogy az várható volt, szinte minden autó adok-kapokba keveredett a szűk utcai pályán. Az élről rajtoló Pepe Oriola a második kanyarra már a harmadik helyre csúszott vissza, míg hátrébb az ősi ellenfelek, Gabriele Tarquini és Yvan Muller csapott össze: a francia féktávon kimozdította az olaszt, ám mégsem utóbbi járt rosszul - a franciát hátulról meglökték, így támadásából több pozíciós veszteséget könyvelhetett el. 

michelisz-action-marokko



A Zengő Motorsport két fiatalja megszenvedte a körülményeket. Nagy Dániel a 23. helyen haladva egy hibát követően a bukótérből tért vissza a pályára, míg két körrel később az egyébként jól helyezkedő, 18. helyen haladó Szabó Zsolt figyelmetlenül autóját az egyik Alfa Romeóra húzta, ami kiforgatta őt. A magyar húzta a rövidebbet, az egyes kanyar közepén ragadt, így érkezett is a biztonsági autó.

Szabó autóját félrehúzva pontosan féltávnál indították újra a futamot, ám mindössze egyetlen körig tudott a mezőny versenytempóban haladni. A Tiago Monterót helyettesítő Benjamin Lessennes kötött ki a falban, így újabb biztonsági autós fázis rántotta össze a sort. A mezőny elengedését követően kiváló meccset szolgáltatott Rob Huff és Thed Björk csatája, amit Michelisz egy autóval mögöttük nézett végig. Huff a fékjeivel és a gumijaival küzdve körökig tartotta a maga mögött érkezőket, ám öt körrel a vége előtt egy defekt miatt kénytelen volt kiegyenesíteni egy kanyart, utat adva Micheliszéknek. Tarquini, aki sokáig Norbi mögött autózott, a leintés előtt nem sokkal az autója sérülése miatt volt kénytelen kiállni a bokszba. Az élen a verseny végéig már nem történt változás.

wtcr-marokko-2-eredmeny

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: